Πένες με λουκάνικα

2017-11-17

Μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή που σίγουρα θ' αρέσει σ' όλους σας προτείνουμε για σήμερα! Καλή σας όρεξη!

Υλικά

Για 2-4 άτομα

5 ντομάτες
300 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
1 συσκευασία πένες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράστε τα λουκάνικα με λίγο λάδι. Όταν βράσουν βγάλτε τα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού περίπου.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα κομμένα λουκάνικα.
Στο τέλος βάζετε τις πένες μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.