Πάτησαν το σήμα κινδύνου και σήκωσαν τις μπάρες στο μετρό

2017-11-21

Μπορεί χθες Δευτέρα να έκλεισαν για πρώτη φορά οι μπάρες σε 4 σταθμούς του μετρό, αλλά λίγες ώρες μετά είχαμε και την πρώτη πράξη αντίστασης. Εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ προχώρησαν σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο άνοιγμα των πυλών εισόδου και εξόδου στον σταθμό «Άγιος Αντώνιος». Πάντως σήμερα Τρίτη 21/11 έχει 24ωρη απεργία οπότε δεν έχει ούτε μπάρες, ούτε μετρό. 

Μέλη του ΠΑΜΕ με τη βοήθεια του προέδρου του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) Σπ. Ρεβύθη αποφάσισαν να «διευκολύνουν» τους επιβάτες, καθώς σημειώθηκε συνωστισμός στις πύλες εισόδου και εξόδου στο σταθμό «Αγ. Αντώνιος». 

Πατώντας το κουμπί κινδύνου, και προφασιζόμενοι λόγους ασφαλείας προχώρησαν στο άνοιγμα των πυλών. Οι πύλες άνοιξαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και αφού ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των μελών του ΠΑΜΕ, έκλεισαν στις 13.15 περίπου. 

Σημειώνεται ότι ο «Αγ. Αντώνιος» είναι ένας από τους τέσσερις σταθμούς όπου ενεργοποιήθηκαν χθες Δευτέρα οι μπάρες εισόδου. Οι άλλοι τρεις σταθμοί είναι «Ελαιώνας», «Δουκ. Πλακεντίας» και «Αεροδρόμιο». 

Για σήμερα είπαμε έχει 24ωρη απεργία οπότε δεν έχει ούτε μπάρες, ούτε μετρό. 

δείτε ακόμα

80 κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Ισπανία έγιναν εκατομμυριούχοι (όλοι τους) με τον πιο περίεργο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής και δισεκατομμυριούχος της μπύρας Corona, ο οποίος καταγόταν από το χωριουδάκι Cerezales del Condado της Ισπανίας και ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών, άφησε με τη διαθήκη του στους συγχωριανούς του το ποσό...

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει καταλήξει στην απόφαση ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα μήνες αντί για πέντε σήμερα και η αρχή να γίνεται τον Μάρτιο κάθε έτους και η εξόφληση τον Δεκέμβριο.