Πάτησαν το σήμα κινδύνου και σήκωσαν τις μπάρες στο μετρό

2017-11-21

Μπορεί χθες Δευτέρα να έκλεισαν για πρώτη φορά οι μπάρες σε 4 σταθμούς του μετρό, αλλά λίγες ώρες μετά είχαμε και την πρώτη πράξη αντίστασης. Εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ προχώρησαν σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο άνοιγμα των πυλών εισόδου και εξόδου στον σταθμό «Άγιος Αντώνιος». Πάντως σήμερα Τρίτη 21/11 έχει 24ωρη απεργία οπότε δεν έχει ούτε μπάρες, ούτε μετρό. 

Μέλη του ΠΑΜΕ με τη βοήθεια του προέδρου του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) Σπ. Ρεβύθη αποφάσισαν να «διευκολύνουν» τους επιβάτες, καθώς σημειώθηκε συνωστισμός στις πύλες εισόδου και εξόδου στο σταθμό «Αγ. Αντώνιος». 

Πατώντας το κουμπί κινδύνου, και προφασιζόμενοι λόγους ασφαλείας προχώρησαν στο άνοιγμα των πυλών. Οι πύλες άνοιξαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και αφού ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των μελών του ΠΑΜΕ, έκλεισαν στις 13.15 περίπου. 

Σημειώνεται ότι ο «Αγ. Αντώνιος» είναι ένας από τους τέσσερις σταθμούς όπου ενεργοποιήθηκαν χθες Δευτέρα οι μπάρες εισόδου. Οι άλλοι τρεις σταθμοί είναι «Ελαιώνας», «Δουκ. Πλακεντίας» και «Αεροδρόμιο». 

Για σήμερα είπαμε έχει 24ωρη απεργία οπότε δεν έχει ούτε μπάρες, ούτε μετρό. 

δείτε ακόμα

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο οποίο ξέσπασε χθες αργά το βράδψυ φωτιά, βρέθηκε ένας άνδρας που, διασώστης στο επάγγελμα, προσέφερε τη βοήθειά του και σε ένα μικρό αρσενικό σκυλάκι που ήταν σε κλουβί.

Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.