Παρουσίαση νέων βιβλίων από τις εκδόσεις Ωκεανός την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου: Έλα σε μένα & Ύποπτοι Καθ' Εξιν, στο Polis Art Café

2017-12-14

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, στις 20.00, οι εκδόσεις Ωκεανός θα παρουσιάσουν τα βιβλία ΕΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ & ΥΠΟΠΤΟΙ ΚΑΘ' ΕΞΙΝ, στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, στάση µετρό Πανεπιστήµιο).

Για το βιβλία θα μιλήσουν οι συγγραφείς Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος και Παναγιώτης Κουντουράς.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θωμάς Σίδερης, δημοσιογράφος-συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Πέρης Μιχαηλίδης, σκηνοθέτης-ηθοποιός.

  • ΕΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ - ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΓΚΕΝΤΖΟΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

Απρίλιος 2016

Ένα «εσωτερικό» μυθιστόρημα για τη δύναμη της αγάπης, της εκδίκησης και της συγχώρεσης. Ένα παιχνίδι μυστηρίου, ένα λογοπαίγνιο του έρωτα, των ηδονών και των καταστροφικών ψευδαισθήσεων.

  • ΥΠΟΠΤΟΙ ΚΑΘ' ΕΞΙΝ- ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΓΚΕΝΤΖΟΣ

Δεκέμβριος 2017

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα χαρακτήρων που ξαφνιάζουν τον αναγνώστη με την ανθρωπιά, αλλά και με την πολυπλοκότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων τους, ένα ευαίσθητο έργο με μυστήριο, δυνατή πλοκή και δράση που συναρπάζει.

Βιογραφικό συγγραφέων

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος (www.aggelidisgentzos.gr) γεννήθηκε στην Κολονία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία και στη Βυζαντινή Ιστορία. Δίδαξε για χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια, έχοντας παράλληλα αναπτύξει πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες γύρω από τα ταξίδια, τα Μ.Μ.Ε και τον πολιτισμό. Του αρέσει να αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και να γράφει κριτικές για θεατρικές παραστάσεις. Η εβδομαδιαία εκπομπή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6 τον γεμίζει αισιοδοξία και χαρά.

Ο Παναγιώτης Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Δραστηριοποιείται ως σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής με διεθνή φεστιβαλική παρουσία και βραβεύσεις. Είναι δημιουργός των ταινιών «Αφανείς Ήρωες» και «Ξύλινο Κουτί». Εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης αλλά και της τηλεόρασης ως δημιουργός/παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων. Παράλληλα, διδάσκει σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τον κινηματογράφο. Είναι ηθοποιός αλλά και συγγραφέας θεατρικών έργων. Διηγήματα του έχουν εκδοθεί ενώ με τον Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο συνυπογράφουν δυο οπτικοποιημένα αφηγήματα. Το μυθιστόρημα «Έλα σε μένα» αποτελεί την τρίτη τους συνεργασία.

Αυτό το διάστημα σκηνοθετεί και παρουσιάζει την εκπομπή «SELFIE» στην ΕΡΤ 2.