Παρέμβαση στην πλατεία Αγ. Ειρήνης θα κάνει ο Δήμος Αθηναίων την Πέμπτη

2017-10-23

Ευρεία παρέμβαση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 26 του μηνός, συνεργεία του δήμου Αθηναίων στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του εμπορικού τριγώνου και την αναβάθμισή του σε ένα τρίγωνο-πρότυπο για την πρωτεύουσα.

Μεταξύ άλλων θα καθαριστούν από «γκράφιτι»-μουτζούρες, ο περίβολος της Αγίας Ειρήνης, η πλατεία και οι προσόψεις των κτιρίων στις οδούς Βασιλικής, Λιμπόνα και Σκουζέ.

Επίσης θα οριοθετηθούν οι νόμιμοι χώροι για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων κ.ά.. Ακόμη, θα απομακρυνθούν εγκαταλελειμμένα και άλλα σταθμευμένα οχήματα, ενώ θα καλυφθεί με πανό μεγάλης κλίμακας μέσω της δράσης «Αθήνα εικόνες χορού», το κτίριο της Αιόλου 38.

Ήδη έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση των περιοίκων αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής. Στο πλαίσιο του προγράμματος σε όλη την έκταση του Εμπορικού Τριγώνου, ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες, έχουν καθαρισθεί μέχρι σήμερα 5.600 τ.μ. επιφανειών κτιρίων και ρολών καταστημάτων, ενώ δεκάδες γλάστρες με φυτά έχουν τοποθετηθεί και «υιοθετηθεί» από καταστηματάρχες.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.