Παραδόθηκαν στη βελγική αστυνομία Πουτζντεμόν και Καταλανοί καθαιρεθέντες υπουργοί

2017-11-05

Στη βελγική αστυνομία παραδόθηκαν αυτοβούλως ο καθαιρεθείς από τη Μαδρίτη τέως περιφερειακός πρωθυπουργός Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς και οι τέσσερις καθαιρεθέντες υπουργοί του οι οποίοι είχαν ταξιδέψει μαζί του στο Βέλγιο.

Η βελγική Δικαιοσύνη αναμένται να αποφασίσει για την τύχη τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Η ισπανική Δικαιοσύνη είχε εκδώσει την Παρασκευή ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε, καθώς κατηγορούνται για «στασιασμό και εξέγερση», αφού την προηγούμενη Παρασκευή είχαν ανακηρύξει, με απόφαση του τοπικού καταλανικού κοινοβουλίου, την Καταλονία «ανεξάρτητο κράτος».

Το περασμένο Σάββατο και με την έγκριση της Γερουσίας, άνω σώματος του κοινοβουλίου της Ισπανίας, η κυβέρνηση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ήρε προσωρινά την αυτονομία της περιφέρειας της Καταλονίας, καθαίρεσε την τοπική κυβέρνηση, διέλυσε το τοπικό κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες τοπικές εκλογές στην επαρχία για τις 21 Δεκεμβρίου.

Τις αρμοδιότητες του τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας ανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας αυτοπροσώπως, για να τις εκχωρήσει αμέσως στην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας της χώρας Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

Τις αρμοδιότητες των Καταλανών τοπικών υπουργών που καθαιρέθηκαν ασκούν απευθείας οι Ισπανοί αρμόδιοι υπουργοί ανά υπουργείο.

naftemporiki.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.