Πάνω από ένα δισ. προβολές για το «Back to Black» της Έιμι Γουάινχαουζ στο YouTube

2023-10-06

Δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της, η μουσική της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) εξακολουθεί να σημειώνει τεράστια επιτυχία. 

Και συγκεκριμένα το μουσικό βίντεο του «Back to Black» που κυκλοφόρησε το 2007 ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube, γεγονός που την καθιστά μέρος μιας ελίτ ομάδας μουσικών.

Σε σκηνοθεσία του Φιλ Γκρίφιν (Phil Griffin), το ασπρόμαυρο μουσικό βίντεο δείχνει την Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό να παρευρίσκεται σε μια κηδεία για ένα ειδύλλιο που έληξε άδοξα.

Γράφτηκε από τον Μαρκ Ρόνσον (Mark Ronson) και την αείμνηστη σταρ εμπνευσμένο από την ταραχώδη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ (Blake Fielder-Civil), ο οποίος την είχε εγκαταλείψει για λίγο για μια πρώην σύντροφό του δύο χρόνια πριν από τη συμφιλίωση και τον γάμο τους το 2007. Τελικά το ζευγάρι χώρισε το 2009.

Σύμφωνα με το People, το «Back to Black», που κυκλοφόρησε στο ομώνυμο άλμπουμ της το 2007, έφτασε αρχικά στο Νο. 25 του βρετανικού pop singles chart εκείνης της χρονιάς, πριν σκαρφαλώσει στο Νο. 8 μετά το πρόωρο τέλος της. Αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές της επιτυχίες ενώ έχειδιασκευαστεί πολλές φορές μεταξύ αυτών από την Beyoncé και τον ράπερ Αντρέ 3000 (André 3000) για την ταινία «The Great Gatsby» του 2013

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.