Πάνω από 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

2023-09-24

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το την ολοκλήρωση του έργου στο «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων, αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 861.464,84 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής, ύστερα από 11 χρόνια προσπάθειας και αγώνα για την εξεύρεση λύσης, όπως συγκινημένη επισήμανε και η πρόεδρος του φορέα, ηθοποιός Άννα Φόνσου.

Την προγραμματική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε ο Περιφερερειάρχης Αττικής, ενώ παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος Άννα Φόνσου και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Η χαρά και η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Με συστηματική δουλειά εγώ και οι συνεργάτες μου, μαζί με όλα τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια σημαντική προσπάθεια και να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό για την ολοκλήρωση των εργασιών που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των κοιτώνων φιλοξενίας στο «Σπίτι του Ηθοποιού». 

Αυτός ο χώρος ο οποίος είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η Άννα Φόνσου είναι σημαντικός όχι μόνο για εσάς τους ηθοποιούς αλλά και για τον πολιτισμό και την πολιτιστική ταυτότητα και ιστορία του τόπου μας. Ως Περιφέρεια αποδεικνύουμε με πράξεις ότι τιμούμε την τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού».

Η κ. Φόνσου ευχαρίστησε τον к. Πατούλη επισημαίνοντας ότι η χαρά της είναι μεγάλη καθώς μετά από 11 χρόνια προσπάθειας και αγώνα, βρέθηκε λύση προκειμένου ένα όραμα δεκαετιών να γίνει πραγματικότητα. «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, για τη συμβολή του στην προσπάθεια ολοκλήρωσης και κατασκευής του κτιρίου. Αυτός ο χώρος είναι πολύ σημαντικός για όλους τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης. Ελπίζω να είναι κοντά μας από όποια θέση κι αν βρίσκεται στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά η κα Φόνσου, ευχαριστώντας παράλληλα κι όλα τα στελέχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για τη συμβολή τους.

Οι βασικές εργασίες, τις οποίες αναλαμβάνει ο ανάδοχος του έργου σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης περιλαμβάνουν α) τις υπολειπόμενες οικοδομικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και β) τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που πρέπει να κατασκευαστούν, για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του κτιρίου στο ίδρυμα. Το κτίριο περιλαμβάνει 6 ορόφους, Α΄υπόγειο Αμφιθέατρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και Β΄ υπόγειο βοηθητικών χώρων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.