Πάνω από 1.000 μαμάδες θήλασαν τα παιδιά τους στο Ζάππειο

2017-11-05

Μητέρες από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν σήμερα, Κυριακή, στο Ζάππειο για να περάσουν ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του θηλασμού.

Με χιλιάδες μητέρες να θηλάζουν τα μωράκια τους στα σκαλιά του Ζαπείου, να χαμογελούν στον φακό και να βγάζουν φωτογραφίες, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας για 8η συνεχή χρονιά.


Σε δηλώσεις τους οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν πως ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό ενώ έγιναν και συζητήσεις σχετικές με τις πρώτες επαφές των μαμάδων με τα βρέφη τους.

Προτρέποντας έτσι και τις άλλες μητέρες να μην φοβούνται να θηλάσουν τα παιδιά τους και να προτιμούν τον φυσικό τρόπο διατροφής από την αγορά σκευασμάτων, μητέρες από περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν τον προηγούμενο και αυτόν τον μήνα δημόσιο θηλασμό στις πόλεις τους.

iefimerida.gr  

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.