Πανακότα με κεράσι

2018-07-10

Ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο!

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα ζελατίνας
  • βανίλια
  • σιρόπι κεράσι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ που έχουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες έως ότου λιώσουν και το ρίχνουμε μέσα στο άλλο μίγμα της κατσαρόλας.
  3. Αφού πάρει μια ακόμη βράση, μοιράζουμε το μίγμα σε μικρά φορμάκια.
  4. Τα βάζουμε στο ψυγείο και μόλις είναι έτοιμα για σερβίρισμα περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι κεράσι.

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.