Παλαιά αλλά ενδιαφέροντα βιβλία στο κέντρο

2018-03-19

Η Οδός Άστιγγος, στο Μοναστηράκι, αποτελεί το κέντρο συλλεκτικών Βιβλίων, περιοδικών, αλλά και παλιών cd ελληνικών και ξένων και DVD ταινιών. Στον πεζόδρομο της Άστιγος μπορείς να βρεις παλιά τεύχη και βιβλία λογοτεχνικού περιεχομένου, περιοδικά που άφησαν εποχή αλλά και επιτυχίες του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε δίσκους, κασέτες και cd από 50 λεπτά μέχρι 2 ευρώ.

Ωστόσο, τα χρόνια της κρίσης φαίνεται ότι έπληξαν για τα καλά και αυτό τον κλάδο... . Οι καταστηματάρχες μιλούν για πτώση του τζίρου και της αγοραστικής κίνησης σε ποσοστό που φτάνει το 40% τα τελευταία χρόνια παρά τις ελκυστικές τιμές που δίνουν το τελευταίο διάστημα.

Ο κόσμος στρέφεται κυρίως το τελευταίο καιρό σε λογοτεχνικά βιβλία και οι παλαιότεροι σε περιοδικά της εποχής τους ( Μικρός Ήρωας, Μπλέικ, Τρουένο, Σπάιντερμαν κ.α.). Από cd κυρίως πωλούνται επιτυχίες με τραγουδιστές που άφησαν εποχή όπως Καζαντζίδης, Διονυσίου και παλιοί ρεμπέτες. Όλα στην τιμή μεταξύ 1-2 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στην οδό Άστιγγος παρέχεται η δυνατότητα και της πώλησης παλιών βιβλίων, cd και DVD για όσους επιθυμούν να δώσουν πράγματα. Οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι πολλοί έρχονται σε αυτούς, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν έστω και λίγα ευρώ, αλλά και για να ξεφορτωθούν πράγματα που δεν χρειάζονται πια.

athens984.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.