Παίζει μπάλα ο δήμαρχος!...

2017-09-20

Ωραία η εικόνα με τις πολύχρωμες μπάλες στο κέντρο της Αθήνας! 

Εντύπωση πάντως μας έκανε το ρεπορτάζ πολλών καναλιών και άλλων μέσων με την ερώτηση κλισέ "πείτε μας δεν είναι υπέροχες οι μπάλες..." 

"Ποιες μπάλες"... παραμιλά ο κόσμος...να να πιάστε τις, δείτε τις από τι υλικό είναι φτιαγμένες... απαντά ο ρεπόρτερ...

Όλα τα προβλήματα λυμένα εδώ στην Αθήνα, οι μπάλες μας λείπανε... 

Μα δίνουνε ζωντάνια στο κέντρο της Αθήνας...  

Μάλλον ο Δήμαρχος ξέρει από καλή μπάλα αφού τώρα ετοιμάζει την μεγάλη του μεταγραφή  στο πολιτικό στίβο της χώρας... Θα παίζει στην κεντροαριστερά θέση... Στην Αθήνα μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθαρή πόλη διαμάντι, μέχρι και πολύχρωμες μπάλες μας στόλισε...

Καλή επιτυχία Δήμαρχε και σ' ευχαριστούμε για την ωραία εικόνα...

ΣΙ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ «ΠΛΗΓΕΣ» ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Ρεπορτάζ: Βούλα Κουλισοπούλου

Στην καρδιά της Αθήνας στην οδό Πατησίων, αλλά και στους γειτονικούς δρόμους, κάτοικοι, περαστικοί αλλά και καταστηματάρχες, νιώθουν παγιδευμένοι στη δίνη των προβλημάτων της περιοχής.


ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΣΤΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ..
Η άλλοτε εμπορική περιοχή της Αθήνας ατενίζει με νοσταλγία το ένδοξο οικονομικό παρελθόν της.
«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μαγαζιά της συνοικίας μας, είναι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα. Αφού ο κόσμος δεν έχει χρήματα, πώς να ψωνίσει»; μας λέει μια ιδιοκτήτρια καταστήματος, για να συμπληρώσει μία επόμενη ότι «δε μας ενδιαφέρει η εθνικότητα του πελάτη. Έτσι κι αλλιώς η περιοχή έχει γεμίσει μετανάστες, οπότε με αυτούς πλέον πρέπει να δουλέψουμε».


ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
Τα πεζοδρόμια σ΄ ολόκληρο το μήκος της οδού Πατησίων και όχι μόνο, κρύβουν τεράστιες παγίδες για τους περαστικούς. Ρολόγια της ΕΥΔΑΠ τοποθετημένα χαμηλότερα από το επίπεδο του πεζοδρομίου, σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων με τεράστια κενά ανάμεσά τους, κακότεχνα τοποθετημένες πλάκες, που σε κάποια σημεία ανυψώνονται και σε άλλα βυθίζονται , απειλούν να στείλουν στα επείγοντα παιδιά, ηλικιωμένους, κυρίες με ψηλοτάκουνα ή απλά βιαστικούς και απρόσεκτους ανεξαρτήτου ηλικίας.
«Έξω από το κατάστημά μου καθημερινά πέφτουν 3- 4 άνθρωποι. Παίρνω το δήμο για να διορθώσει την κακοτεχνία που υπάρχει στο πεζοδρόμιο και μου λένε ότι είναι αναρμόδιοι, παραπέμποντάς με στην ΕΥΔΑΠ. Καλώ την ΕΥΔΑΠ, με παραπέμπει στη ΔΕΗ και ούτω καθεξής επτά χρόνια τώρα», μας λέει με παράπονο μια άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος.


ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ, ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ
Για τους οδηγούς ταξί, η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι είναι από αυτούς που γνωρίζουν καλά, αλλά θα έκαναν τα πάντα για να τους αποφύγουν.
Λόγω της δουλειά τους όμως είναι υποχρεωμένοι πολλές φορές να κινούνται στην περιοχή.
«Η κυκλοφορία είναι αυξημένη εδώ και όσο πλησιάζεις προς την Ομόνοια το πρόβλημα γίνεται εντονότερο. Άσε που δεν έχει πουθενά να παρκάρεις, αν χρειαστεί», μας λέει ένας οδηγός ταξί.
Η δυσκολία των ταξί μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους κατοίκους, που αν ατυχώς δεν διαθέτουν πάρκινγκ, ξοδεύουν άπειρες εργατοώρες και καύσιμα, αναζητώντας μια θέση στάθμευσης στο οδόστρωμα.


Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ, Ο ΦΟΒΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Τα τελευταία χρόνια όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Διαρρήξεις και ληστείες αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο, θέτοντας σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά των κατοίκων. Οι παλιές εποχές της ξεγνοιασιάς φαίνεται να έχουν παρέλθει, και όλοι πλέον είναι πιο επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή. Όλοι φοβούνται», μας εξομολογείται ένας από τους παλιούς κατοίκους, που έχει μέτρο σύγκρισης της κατάστασης που επικρατούσε πριν από 30-40 χρόνια, και της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.


ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Πεταμένα αποτσίγαρα, χαρτομάντηλα, διαφημιστικά φυλλάδια και ό,τι άλλο βάλει ο νους, παρασέρνονται από τον αέρα και φωλιάζουν στις εισόδους και στα πεζοδρόμια, ξενοίκιαστων μαγαζιών της Πατησίων και των γειτονικών δρόμων.
Η θλιβερή αυτή εικόνα παραπέμπει σε άλλο επίπεδο πολιτισμού και προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση σε κατοίκους, εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες της περιοχής.«Μένω Πειραιά όμως έρχομαι τακτικά εδώ. Όπου υπάρχουν καταστήματα σε λειτουργία, οι υπάλληλοι ή οι ιδιοκτήτες τους φροντίζουν να κρατούν καθαρά τα πεζοδρόμιά τους. Έξω από τα ξενοίκιαστα μαγαζιά όμως υπάρχει τεράστια βρωμιά. Όσο για τους κάδους σκουπιδιών; Μυρίζουν τόσο έντονα που δε μπορείς να σταθείς. Αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα στην περιοχή. Ευτυχώς που στον Πειραιά που μένω είναι καλύτερη η κατάσταση», μας λέει ένας από τους τακτικούς θαμώνες της περιοχής.