Όταν τα Ηλύσια Πεδία μεταμορφώθηκαν σε θερινό σινεμά για ένα βράδυ

2018-07-03

Την περασμένη Κυριακή, 1.700 τυχεροί θεατές έζησαν το όνειρο κάθε σινεφίλ στην καρδιά του Παρισιού. Ο διασημότερος δρόμος της γαλλικής πρωτεύουσας, τα Ηλύσια Πεδία, μετατράπηκε για ένα βράδυ σε ένα τεράστιο θερινό σινεμά.

Το κοινό απόλαυσε τη γαλλική κωμωδία Les Visiteurs, παρουσία ενός εκ των πρωταγωνιστών της, του Ζαν Ρενό, σε μια γιγαντοοθόνη τοποθετημένη σε απόσταση εκατό μέτρων από την Αψίδα του Θριάμβου.

H συγκεκριμένη κίνηση, ήταν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Ηλύσιων Πεδίων, στην οποία μετέχουν 180 επιχειρήσεις της Λεωφόρου, καθώς και του Δήμου Παρισίων και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Γαλλίας. 

Η τοποθέτηση της 6 τόνων γιγαντοοθόνης έγινε με τη βοήθεια ενός γερανού, που τη σήκωσε 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Οι τυχεροί θεατές επιλέχθηκαν μεταξύ 16.000 ατόμων που ψήφισαν για το ποια ταινία επιθυμούσαν να προβληθεί ενώ τον αριθμό τους (1.700) καθόρισαν τα μέτρα ασφαλείας.

womantoc.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.