Οnline εφαρμογή: Δείτε αν είναι ασφαλισμένο το όχημα σας

2018-05-07

Μία εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και καιρό σε λειτουργία σε μια ευρύτερη προσπάθεια του να παταχτεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά και των πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων.

Ο ασφαλισμένος αρκεί να βάλει στην σχετική φόρμα τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος του και το ΑΦΜ και η σχετική εφαρμογή θα του εμφανίσει όλα τα στοιχεία του ασφαλιστήριου , δηλαδή εταιρία που έχει ασφαλιστεί , περίοδος ισχύς του και ποιες ασφαλιστικές καλύψεις αστικής ευθύνης έχει .

Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα να ελέγξετε online μέσω ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, αν το όχημα σου είναι ασφαλισμένο, σε ποια ασφαλιστική εταιρία και τη διάρκεια ασφάλισης ή αν στο κεντρικό σύστημα εμφανίζεται ως ανασφάλιστο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθείς την ηλεκτρονική διεύθυνση www.hic.gr, να προσθέσεις στα αντίστοιχα πεδία

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου είναι η πληροφοριακή βάση μέσω της οποίας αντλούνται τα στοιχεία των διασταυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών με τις ασφαλιστικές εταιρίες για τoν εντοπισμό τόσο από την τροχαία όσο και από το Τaxisnet των ανασφάλιστων για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου είναι μέλη όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες με οποιαδήποτε μορφή και αν λειτουργούν στην Ελλάδα και δραστηριοποιούνται στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχουν τις σχετικές πληροφορίες για το σύνολο του στόλου σε αυτές ασφαλισμένων αυτοκινήτων

Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα -Έρχονται «ραβασάκια»

Στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη θα γίνει η πιστοποίησή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - ΑΑΔΕ. Ακολούθως θα εκδοθούν και θα αποσταλούν σε αυτούς τα προβλεπόμενα πρόστιμα, εφόσον διαπιστωθεί, ότι δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στη χώρα μας περίπου 385.000 οχήματα χωρίς ασφαλιστική κάλυψη σε ισχύ, ενώ περίπου 6.104.000 είναι τα ασφαλισμένα.

Τα προβλεπόμενα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα είναι τα εξής:

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ
150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ.
250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω.

Να σημειωθεί, ότι, εφόσον εκδοθεί το πρόστιμο μέσω του συστήματος TaxisNet της εφορίας, θα πρέπει να το εξοφλήσουν προηγουμένως οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν μετά στη σύναψη ενός νέου συμβολαίου ασφάλισης.

aftodioikisi.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.