Ολοταχώς για ψήφιση το νομοσχέδιο για την ανάπλαση της Αθήνας

2018-05-03

Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη σύσταση φορέα ανάπλασης της Αθήνας. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με τη θετική ψήφο των κομμάτων της πλειοψηφίας.

Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν εκπροσωπήθηκε, καθώς ο ειδικός αγορητής Γιάννης Μανιάτηςαποχώρησε καταγγέλλοντας αργοπορία του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι κύριο έργο της ανώνυμης εταιρείας που αναλαμβάνει την ανάπλαση της Αθήνας, είναι να «συντονίσει τα ασυντόνιστα», ενώ οι εισηγητές των κομμάτων επέμειναν ότι αφαιρούνται αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και «καπελώνεται» ο δήμος Αθηναίων.

«Υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο αστικών παρεμβάσεων που υπεγράφη το 2014» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με αυτό το νομοσχέδιο και το αντίστοιχο για την απλή αναλογική, ετοιμάζει μια παρέμβαση για να διαλύσει την αυτοδιοίκηση και να την ελέγξει.

«Δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα που αφαιρείται από τον δήμο και πηγαίνει στη νέα αρχή» αντέτεινε ο κ. Σπίρτζης και κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιμένει σε μια τακτική στρέβλωσης σε ο,τιδήποτε κάνει η κυβέρνηση.

ypodomes.com

Σ​​την καρδιά της Πατησίων, από το Μουσείο ώς την πλατεία Αμερικής, εκεί όπου για τουλάχιστον 80 χρόνια η αστική Αθήνα είχε διεύθυνση, αναζητεί κανείς τα τεκμήρια αυτής της προϊστορίας.

Δημόσια πρόσκληση στη δημοφιλή τραγουδίστρια Μπιγιονσέ να επισκεφτεί τη Μήλο για να δεί από κοντά την «πατρίδα της Αφροδίτης», τη γη όπου εκείνη «γεννήθηκε», απευθύνει ο δήμος Μήλου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στην «πατρίδα της».