Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

2018-04-12

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο τα γυρίσματα της βρετανικής παραγωγής με τίτλο η Μικρή Τυμπανίστρια.

Στη μια το μεσημέρι σήμερα ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της σειράς του BBC, όπως ήταν προγραμματισμένο από την βρετανική παραγωγή. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και στη συνέχεια ο χώρος πλημμύρισε από τους συντελεστές της σειράς τον σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ, τους ηθοποιούς Alexander Skarsgård και Florence Pugh, αλλά και δεκάδες Έλληνες κομπάρσους. 

Πριν καλά καλά ξημερώσει, το συνεργείο, οι ηθοποιοί και οι άνθρωποι της παραγωγής έφτασαν στο Σούνιο για να ξεκινήσουν τη δουλειά. Ο χρόνος πιέζει άλλωστε. Γιατί το ΚΑΣ δέχτηκε να δώσει άδεια για γυρίσματα υπό τον όρο ότι αυτά θα ολοκληρώνονταν στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η σειρά θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

Η πρόσβαση των επισκεπτών στο μνημείο ήταν εφικτή καθ' όλη την διάρκεια των γυρισμάτων.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς φέρει την υπογραφή του διάσημου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ («Oldboy», «Η Υπηρέτρια»).

Η «Μικρή Τυμπανίστρια» είναι ένα κατασκοπικό έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, με πρωταγωνιστές έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη, έναν κατάσκοπο των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και μια Αγγλίδα ηθοποιό διπλή πράκτορα.

Η σειρά γυρίζεται για το BBC και η μεταφορά του μυθιστορήματος στη μικρή οθόνη γίνεται από τον διάσημο Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ (Oldboy, Stoker, Η Υπηρέτρια, Η εκδίκηση μιας κυρίας), με πρωταγωνιστές τους Φλόρενς Πιού, Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ και Μάικλ Σάνον.

Γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται και στην Ελλάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση, ήταν ο ίδιος ο Παρκ Τσαν Γουκ που ζήτησε να γίνουν τα γυρίσματα στον χώρο του Σουνίου, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της παραγωγής, ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά το Σούνιο, το οποίο έχει «την πιο ισχυρή εικόνα από οπουδήποτε αλλού».

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.