Ολοκλήρωση αυτοδιοικητικών εκλογών και επιστροφή από Δευτέρα σε πλήρη κυβερνητική κανονικότητα

2023-10-14

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας, στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της καθεμιάς και του καθένα ξεχωριστά». Με την φράση αυτή, στην τελευταία προεκλογική του παρουσία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα και του κυβερνητικού σχεδιασμού μετά την ολοκλήρωση και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βάσει ήδη των αποτελεσμάτων του α' γύρου των περιφερειακών εκλογών το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ παρά τις μεγάλες δυσκολίες του καλοκαιριού και αυτό το μήνυμα αναμένεται να εκπέμψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την προσεχή Τετάρτη, δίνοντας εκ νέου το σύνθημα για σκληρή δουλειά με στόχο την προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Μία από τις πρώτες μετεκλογικές δραστηριότητες του πρωθυπουργού θα αφορά και την παρουσία του, την προσεχή Τρίτη, στο συνέδριο "Δημογραφικό 2023/ Ώρα για δράση", όπου θα περιγράψει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετωπίζει (και) η ελληνική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός σχεδιασμός εξελίσσεται πλέον στην σκιά και των δραματικών εξελίξεων στο Ισραήλ και στην Λωρίδα της Γάζας που θέτουν και την χώρα μας σε κατάσταση εγρήγορσης σε πολλά πεδία, από την φύλαξη των συνόρων λόγω πιθανής μεγάλης αύξησης των μεταναστευτικών πιέσεων μέχρι τα ζητήματα ασφάλειας, αλλά και την οικονομία σε περίπτωση ιδιαίτερα που η κρίση πάρει διαστάσεις ευρύτερης ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή.

Την προσεχή Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στα Τίρανα για να λάβει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου με θέμα την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επίσκεψη γίνεται στην σκιά της υπόθεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη που όπως έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός στον Αλβανό ομόλογό του, σκιάζει τις σχέσεις των δύο χωρών και θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η λειτουργία του κράτους δικαίου είναι "σκαλοπάτια" απαραίτητα για κάθε χώρα προκειμένου να προσεγγίσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σημαντική είναι όμως η ερχόμενη εβδομάδα και σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, καθώς έχουν προγραμματιστεί ο πολιτικός διάλογος με ευθύνη από ελληνικής πλευράς της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, αλλά και η συζήτηση για τη θετική ατζέντα με αρμόδιο τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».