Όλο και πιο δυσαρεστημένοι οι Νορβηγοί οδηγοί αυτοκινήτων Tesla

2018-07-05

Οι οδηγοί αυτοκινήτων της Tesla στη Νορβηγία, μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την εταιρεία, γίνονται ολοένα και πιο δυσαρεστημένοι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η τέταρτη σε αριθμό καταγγελιών, σε έναν κατάλογο εταιρειών για τις οποίες το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών έλαβε καταγγελίες κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε το υπό κρατική χρηματοδότηση Συμβούλιο σε μια έκθεση με ημερομηνία 4 Ιουλίου. Οι διαμαρτυρόμενοι καταναλωτές ήλθαν σε επαφή 118 φορές με το Συμβούλιο σχετικά με την Tesla.

Οι καταναλωτές έχουν πασχίσει για να έρθουν σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας και αρκετοί έχουν διαμαρτυρηθεί για τις καθυστερημένες παραδόσεις, ανέφερε νωρίτερα η Νορβηγική υπηρεσία NTB. Ένας εκπρόσωπος της Tesla στη Νορβηγία δήλωσε στη NTB ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εργάζονται για να αυξήσουν την επίδοση εξυπηρέτησης των πελατών τους κι έτσι να καλύψουν την απότομη αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων Tesla που κυκλοφορεί στη χώρα.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Bloomberg για να σχολιάσει.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν 5,1% τον Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ισπανία αντιστάθμισαν την πτώση της ζήτησης στη Βρετανία και στην Ιταλία.

Αυστηρότεροι θα γίνουν στο εξής οι έλεγχοι στα ΚΤΕΟ για τα οχήματα, καθώς οι βεβαιώσεις τεχνικού ελέγχου θα εκδίδονται πλέον με βάση τα προηγούμενα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτικές υπηρεσίες.