Όλο και πιο δυσαρεστημένοι οι Νορβηγοί οδηγοί αυτοκινήτων Tesla

2018-07-05

Οι οδηγοί αυτοκινήτων της Tesla στη Νορβηγία, μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την εταιρεία, γίνονται ολοένα και πιο δυσαρεστημένοι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η τέταρτη σε αριθμό καταγγελιών, σε έναν κατάλογο εταιρειών για τις οποίες το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών έλαβε καταγγελίες κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε το υπό κρατική χρηματοδότηση Συμβούλιο σε μια έκθεση με ημερομηνία 4 Ιουλίου. Οι διαμαρτυρόμενοι καταναλωτές ήλθαν σε επαφή 118 φορές με το Συμβούλιο σχετικά με την Tesla.

Οι καταναλωτές έχουν πασχίσει για να έρθουν σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας και αρκετοί έχουν διαμαρτυρηθεί για τις καθυστερημένες παραδόσεις, ανέφερε νωρίτερα η Νορβηγική υπηρεσία NTB. Ένας εκπρόσωπος της Tesla στη Νορβηγία δήλωσε στη NTB ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εργάζονται για να αυξήσουν την επίδοση εξυπηρέτησης των πελατών τους κι έτσι να καλύψουν την απότομη αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων Tesla που κυκλοφορεί στη χώρα.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Bloomberg για να σχολιάσει.

Ο στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα μετά τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2018. Οι πωλήσεις είναι κατά 42% υψηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους για την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την αναλυτική εταιρεία καταγραφής στατιστικών, EV Volumes.

Τα ελαστικά και οι ζάντες του αυτοκινήτου σου σίγουρα έχουν «ταλαιπωρηθεί» μέσα στις διακοπές. Βλέπεις, το οδικό δίκτυο, ειδικά των νησιών, περιέχει πολλές φορές χωματόδρομους με άφθονες λακκούβες αλλά και πέτρες που προκαλούν συνέχεια «τραντάγματα» στο αυτοκίνητο και σημαντικές φθορές στα λάστιχα. Ένας απλός έλεγχος θα φανέρώσει όλα τα προβλήματα....

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.