Οι Ρώσοι «ανασταίνουν» την Jetoil

2017-10-23

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση της Jetoil στην ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Cetracore Energy, δίνοντας ελπίδες για τη διάσωσή της.

Μετά από πολύμηνες συζητήσεις, οι τράπεζες, ως βασικοί πιστωτές της JetOil, συμφώνησαν με την ρωσικών συμφερόντων εταιρεία πετρελαιοειδών,Cetracore Energy, επί ενός σχεδίου διάσωσης, αντίστοιχου με αυτό που εφαρμόστηκε για τις αλυσίδες supermarket της Μαρινόπουλος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το σύνολο, σχεδόν, των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil θα μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από την Cetracore Energy.

Η τελευταία θα καταβάλει τίμημα111,5 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα εξοφληθούν, εν μέρει, τράπεζες (65%), Δημόσιο (25%) και προμηθευτές (10%). Δεσμεύεται, δε, να απορροφήσει όλο το υφιστάμενο προσωπικό (σ.σ. περίπου 150 εργαζόμενοι) της JetOil και να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, τα επόμενα χρόνια.

Η αίτηση συζητήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου με την πλειοψηφία των πιστωτών (σ.σ. άνω του 65% των συνολικών απαιτήσεων) να έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων με το σχέδιο, με τον όμιλο ΕΛΠΕ και το Δημόσιο να αντιτάσσονται στην επικύρωσή της.Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη του έτους.

Η κίνηση της Cetracore να αποφασίσει την καταβολή μισθών προς τους εργαζόμενους και να αναλάβει τα σταθερά κόστη (πληρωμή ΔΕΚΟ), δείχνει αφενός την πίστη της ότι το Δικαστήριο θα επικυρώσει το σχέδιο διάσωσης, αφετέρου τη διάθεσή της να σταματήσει την φθίνουσα πορεία της δραστηριότητας εμπορίας πετρελαιοειδών.

Η Cetracore στοχεύει στη λειτουργία περίπου 70 με 80 πρατηρίων σε όλη τη χώρα από 35 σήμερα. Επιπρόσθετα, στο σχεδιασμό του ομίλου είναι η χρησιμοποίηση των assets της JetOil για την επέκταση της δραστηριότητάς του στη Νότια Βαλκανική.

Η απόκτηση των δεξαμενών στο Καλοχώρι, δυναμικότητας περίπου 200 χιλ. κυβικών, αποτελεί κομβικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς οι δεξαμενές μπορούν να υποστηρίξουν τη διάθεση προϊόντος σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότιο Βαλκανική. Σημειώνεται ότι η δυναμικότητα τους αντιστοιχεί στο 14% της συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας της χώρας για καύσιμα.

Η Cetracore Energy εδρεύει στη Βιέννη και έχει ως μετόχους την UFG Europe Holdings (80,1%) και απευθείας την Rosneft (19,9%).

fpress.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Μόλις 10 μέρες έμειναν για την πιο διασκεδαστική και δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού! Το Colour Day Festival επιστρέφει φέτος για 4η συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ πιο ανανεωμένο από ποτέ το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου.