Οι παραστάσεις που, αν όλα πάνε καλά, θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

2020-05-21

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνας Ευαγγελάτου σχετικά με τις αλλαγές στον προγραμματισμό της φετινής διοργάνωσης εξαιτίας της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού, οι παραστάσεις που θα δίνονταν στην Πειραιώς 260 ακυρώθηκαν, καθώς επιτρέπεται η παρουσίαση εκδηλώσεων μόνο σε ανοιχτούς χώρους, όπως είναι το Ωδείο Ηρώδου Αττικού και η Επίδαυρος και με μειωμένη πληρότητα για λόγους ασφάλειας. 

Συγκεκριμένα, η σκηνοθέτις είχε υπογραμμίσει ότι «θα διασφαλισθεί τουλάχιστον η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των κρατικών φορέων στα ανοιχτά θέατρα του Ηρωδείου και της Επιδαύρου». 

Δεδομένου αυτού λοιπόν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά στη χώρα μας με τον κορωνοϊό, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα δούμε από τις εννέα συνολικά παραγωγές, τις τρεις, όλες σε παραγωγή κρατικών φορέων: του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Την αυλαία θα ανοίξει το Εθνικό Θέατρο με την αισχύλεια τραγωδία «Πέρσες» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Δημήτρη Λιγνάδη, στις 25, 26 και 27 Ιουλίου -τα παραδοσιακά διήμερα παρουσίασης θα μετατραπουν φέτος σε τριήμερα- και θα ακολουθήσει το επόμενο τριήμερο η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και πάλι σε παραγωγή της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας μας και στη συνέχεια, οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Όσον αφορά το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ σχετικά με το κατά πόσον θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και αν ναι, ποιες από τις ανακοινωθέντες παραγωγές θα ενταχθούν στον προγραμματισμό.

clickatlife.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

Το κέντρο του κόσμου στον τομέα της ρομποτικής θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η Αθήνα. 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στην χώρα φέρνοντας τις ιδέες τους, την δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά κυρίως το όραμά τους με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.