Οι παραστάσεις που, αν όλα πάνε καλά, θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

2020-05-21

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνας Ευαγγελάτου σχετικά με τις αλλαγές στον προγραμματισμό της φετινής διοργάνωσης εξαιτίας της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού, οι παραστάσεις που θα δίνονταν στην Πειραιώς 260 ακυρώθηκαν, καθώς επιτρέπεται η παρουσίαση εκδηλώσεων μόνο σε ανοιχτούς χώρους, όπως είναι το Ωδείο Ηρώδου Αττικού και η Επίδαυρος και με μειωμένη πληρότητα για λόγους ασφάλειας. 

Συγκεκριμένα, η σκηνοθέτις είχε υπογραμμίσει ότι «θα διασφαλισθεί τουλάχιστον η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των κρατικών φορέων στα ανοιχτά θέατρα του Ηρωδείου και της Επιδαύρου». 

Δεδομένου αυτού λοιπόν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά στη χώρα μας με τον κορωνοϊό, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα δούμε από τις εννέα συνολικά παραγωγές, τις τρεις, όλες σε παραγωγή κρατικών φορέων: του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Την αυλαία θα ανοίξει το Εθνικό Θέατρο με την αισχύλεια τραγωδία «Πέρσες» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Δημήτρη Λιγνάδη, στις 25, 26 και 27 Ιουλίου -τα παραδοσιακά διήμερα παρουσίασης θα μετατραπουν φέτος σε τριήμερα- και θα ακολουθήσει το επόμενο τριήμερο η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και πάλι σε παραγωγή της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας μας και στη συνέχεια, οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Όσον αφορά το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ σχετικά με το κατά πόσον θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και αν ναι, ποιες από τις ανακοινωθέντες παραγωγές θα ενταχθούν στον προγραμματισμό.

clickatlife.gr

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...

Θεσπίστηκαν κίνητρα για την εθελοντική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, βασικός πυρήνας του οποίου αποτέλεσε η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας.

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ ο προϋπολογισμός για το έτος 2024. Κατά την πάγια πολιτική της διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά στοιχεία δεν ανακοινώνονται, καταστρατηγώντας τη λογική της διαφάνειας που επιβάλει η «Διαύγεια». Την ίδια πολιτική ακολουθεί η ΕΡΤ και στο κόστος των σειρών. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για δημόσιο...

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ' ένα κύμα του Νότου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών για φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το την ολοκλήρωση του έργου στο «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων, αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, παρουσόαασε επτά προτάσεις του Συνδυασμού «Αθήνα ΤΩΡΑ» ώστε να μην βουλιάζει η πρωτεύουσα με την πρώτη καταιγίδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
– Πρέπει να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων.
– Να καταγραφούν πλήρως τα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων υδάτων, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ έως τώρα
– Να...