Οι εξωγήινοι -και τι να κάνουμε όταν τους πετύχουμε- έγιναν μάθημα σε τουρκικό πανεπιστήμιο

2017-12-11

Το τουρκικό πανεπιστήμιο της Αττάλειας Akdeniz ενέταξε στο πρόγραμμα μαθημάτων του τη θεματική... «Ουφολογία και Κοσμική Πολιτική» («Ufology and Exopolitics»), με σκοπό να... προετοιμάσει τους φοιτητές για την περίπτωση της επαφής με εξωγήινους!

«Θεωρούμε ότι εκπρόσωποι του κόσμου μας και εκπρόσωποι εξωγήινων πολιτισμών θα έρθουν σε επαφή μεταξύ τους σύντομα. Πιστεύουμε επίσης ότι αυτό θα γίνει ανοιχτά και μαζικά. Θα πρόκειται για τη μεταλύτερη αλλαγή που θα δούμε στην ιστορία του κόσμου», εξηγεί ο καθηγητής Erhan Kolbaşi, που θα διδάξει το μάθημα. 

Εκτενείς αναφορές στον τουρκικό Τύπο για το νέο μάθημα του Πανεπιστημίου της Αττάλειας

Το μάθημα θα επικεντρώνεται σε πρακτικές προετοιμασίας για την επαφή, όπως και στη... γαλαξιακή διπλωματία, αλλά δεν θα περιοριστεί σε αυτά: οι φοιτητές θα ενημερώνονται για τη συγκάλυψη που έχει συντελεστεί από μυστικές οργανώσεις, καθώς οι εξωγήινοι έχουν ήδη επισκεφτεί τη Γη και κάποιες κυβερνήσεις το ξέρουν... 

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή, μέρος της τεχνολογίας που απολαμβάνει η ανθρωπότητα σήμερα (όπως οι οπτικές ίνες, τα μικροτσίπ, εργαλεία νυχτερινής όρασης) είναι αποτέλεσμα γνώσης που προήλθε από... τους ιπτάμενους δίσκους που έχουν συντριβεί στον πλανήτη μας...
Όπως εξηγεί στους φοιτητές του δε, η εξωγήινη δραστηριότητα στον πλανήτη μας καλύπτεται από τη μυστική ομάδα υπό την ονομασία MJ-12 (πρόκειται για δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας, στην οποία βασίστηκε και η γνωστή ταινία Men in Black).

Ο ένας στους δύο πιστεύει στους εξωγήινους

Η θεματική της Ουφολογίας στα πανεπιστήμια ίσως να ήταν κάτι αναμενόμενο, δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα, ή πιστεύουν ότι δεν είμαστε μόνοι. Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Glocalities σε 24 χώρες, σε δείγμα 26.000 ατόμων, ο ένας στους δύο ανθρώπων πιστεύι ότι υπάρχουν εξωγήινοι. 

Συγκεκριμένα το 61% των ανθρώπων πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια μορφή ζωής σε άλλους πλανήτες, ενώ το 47% των πιστεύουν στην ύπαρξη έξυπνου εξωγήινου πολιτισμού στο σύμπαν. Μάλιστα, το 1/4 θεωρεί ότι η ζωή στη Γη προήλθε από άλλον πλανήτη.

zougla.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.