Ο «Βασιλιάς» των ντοκιμαντέρ σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο επιστρέφει στα 97 του για το τελευταίο «Planet Earth»

2023-09-01

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο διασημότερος παρουσιαστής ντοκιμαντέρ στα 97 του πλέον χρόνια επιστρέφει στη μικρή οθόνη για να παρουσιάσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας του βραβευμένου προγράμματος του BBC «Planet Earth».

«Η σειρά δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τον Ντέιβιντ, γι' αυτό είμαι χαρούμενος που θα παρουσιάσει το τρίτο μέρος», είπε ο παραγωγός του «Planet Earth» Μάικ Γκάντον. «Όπως πάντα, έφερε το μεγάλο του ενθουσιασμό και τη σοφία του, είναι ενθαρρυντικός σχετικά με αυτή τη νέα προοπτική και, γνωρίζω ότι, πραγματικά έχει απολαύσει τα εκπληκτικά νέα «θαύματα» που μεταφέρονται στην οθόνη».

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο παραγωγός αποκάλυψε ότι ο διάσημος ντοκιμαντερίστας παρουσιάζει την εναρκτήρια σκηνή σε μια ιδιαίτερα εμβληματική τοποθεσία.

«Τα πρώτα γυρίσματα της σειράς με τον Ντέιβιντ έγιναν στην πανέμορφη βρετανική ύπαιθρο, ακριβώς στην τοποθεσία όπου ο Κάρολος Δαρβίνος συνήθιζε να περπατάει ενώ σκεφτόταν τις συγκλονιστικές ιδέες του για την εξέλιξη … και γι' αυτόν, φυσικά, ο ήλιος έλαμψε κάτω από τον γαλάζιο ουρανό, μια από τις λίγες ημέρες που αυτό συνέβη στο φετινό καλοκαίρι!», ανέφερε ο Γκάντον.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της βραβευμένης σειράς θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια με τα πρώτα επτά να παρουσιάζουν συμπεριφορές ζώων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων για πρώτη φορά ενώ το τελευταίο επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο σε εκείνους που εργάζονται για την σωτηρία κάποιων ειδών. Σύμφωνα με τον Guardian θα προβληθεί μέσα στο χρόνο.

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.