Ο Σταύρος Ξαρχάκος συναντά στο ΚΠΙΣΝ τον Μάρκο Βαμβακάρη

2018-07-06

Στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων συναυλιών Parklife, την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 21:00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ένα ξεχωριστό μουσικό σύνολο αποτελούμενο από μαθητές της συριανής μουσικής σχολής «Εν Χορδαίς & Οργάνοις» υπό την καθοδήγηση του Σταύρου Ξαρχάκου, για μία μουσική παράσταση με τίτλο Μάρκος ο Δάσκαλός μας.

Το σύνολο στην πρώτη του εμφάνιση εκτός Σύρου, με ερμηνείες από τον Γιώργο Νταλάρα και την Ηρώ Σαΐα, θα παρουσιάσει τη μουσική της ταινίας Ρεμπέτικο (σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου), ενώ θα ακολουθήσει μία μουσική αναδρομή στις δεκαετίες του 1930 και 1940, όποτε και άνθισε η ρεμπέτικη μουσική. Θα ακουστούν επίσης μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου και πρωτοπόρου συριανού λαϊκού συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη.

Το «Εν Χορδαίς & Οργάνοις», με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον Σταύρο Ξαρχάκο, ιδρύθηκε στη Σύρο το 2017 με σκοπό, μεταξύ άλλων, την εκμάθηση λαϊκών οργάνων και τη διατήρηση της λαϊκότητας του πολιτιστικού στοιχείου της μουσικής ρίζας του τόπου.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.