Ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Νούσιας παρουσίασε το διήγημά του «Μια Βόλτα στην Χαλκίδα»

2018-07-08

Ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Νούσιας παρουσίασε το νέο του διήγημα  «Μια Βόλτα στην Χαλκίδα» και τον δίσκο «Της Φιλίας και της Αγάπης» την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα  υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ.) και της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 

Στην παρουσίαση τραγούδησε ο Μπάμπης Τσέρτος και άλλοι, συνοδευόμενοι από ορχήστρα, ενώ παρουσιάστηκε και θεατρικό δραματοποιημένο σκετς που αφορά στο βιβλίο, από τους Γιάννη Πολυχρόνη, Έφη Ρήγα & Μάριο Σπανό.

Φωτογραφία: Ο μουσικοσυνθέτης-συγγραφέας & ερευνητής Βασίλης Νούσιας

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι Κώστας Μπαϊρακτάρης, Δάσκαλος - Λογοτέχνης & Πάνος Σαβόπουλος, Ερευνητής - Παραγωγός

Συμμετείχε και η Χορευτική Ομάδα της Πολιτιστικής Δραστηριότητας Αγίας Μαρίνης Χαλκίδος και η θεατρική ομάδα «Γέφυρες Τέχνης»

Φωτογραφίες : PHOTO EVENT PAPANIKOLAOY

Άλλα βιβλία του Βασίλη Νούσια : Μια ημέρα στον Μύτικα (2015 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΙΚΡΑΝΟΝ)

"Μια μέρα στον Μύτικα, θα μπορούσε να είναι μία ολόκληρη ζωή· θα μπορούσε να είναι το χωροχρονικά συνεχές, ο δε Μύτικας να είναι όλη η ύπαρξι του πολιτισμού από γενέσεως μέχρι την στιγμή που αυτή αποτυπώνεται από τον συγγραφέα μέσω του Αγναντιού στον έξω και έσω κόσμο του ατόμου.
Οι διάλογοι και ο διάλογος με τον εαυτό, οι αναφορές, οι ετεροαναφορές, οι πληροφορίες και η ζωντανή παράδοσι, το βίωμα και η γλώσσα, συνδυάζονται αγαστά για να μας κάμουν να εμβαπτισθούμε εκ νέου στα νάματα της γνώσεως και της εμπειρίας. Η γνωστική θεώρησι της ζωής, η σύνδεσι των ονομάτων με την γνώσι της πραγματικότητας, η φιλοσοφία, η ιστορία, η οντολογική ηθική, παρουσιάζονται με απλότητα σε πλήρη ανάλυσι αλλά και σε πλήρη σύνθετη πολυπλοκότητα.