Ο λόγος που αξίζει να δεις κάθε Δευτέρα βράδυ το Κανάλι της Βουλής

2020-05-01
Μια σειρά βιογραφιών θέτει το ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο
Μια σειρά βιογραφιών θέτει το ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σφράγισαν τον νέο ελληνικό κινηματογράφο και τους χρωστάμε την εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφίας μας;

Σε αυτό απαντάει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Κινηματογραφικοί Δημιουργοί», μια σειρά πορτρέτων από έλληνες σκηνοθέτες που έχει ξεκινήσει στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημιουργοί του ελληνικού σινεμά, καλλιτέχνες τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, φωτίζονται από το νέο πρόγραμμα της τηλεόρασης της Βουλής, μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων που μοιάζουν περισσότερο με εξομολογήσεις καρδιάς.

Ονόματα όπως των Κώστα Φέρρη, Ροβήρου Μανθούλη, Γιώργου Ζερβουλάκου, Δημήτρη Μακρή, Τάσου Ψαρρά, Δημήτρη Κολλάτου και άλλων σφράγισαν ανεξίτηλα το ελληνικό σινεμά.

Ήταν το είδος του αφιερώματος που έλειπε από τη χώρα μας, καθώς το υλικό για τους σκηνοθέτες είναι ελάχιστο. Για να μην πούμε ανύπαρκτο.

Το πορτρέτο κάθε σκηνοθέτη είναι μια σύνθεση από βιογραφικά στοιχεία και αποσπάσματα του έργου του. Αφηγητής μάλιστα είναι ο ίδιος ο βιογραφούμενος, ο οποίος μας ταξιδεύει στη ζωή και το έργο του, αλλά και στην εποχή που έδρασε.

Το ραντεβού ανανεώνεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στη Βουλή Τηλεόραση...

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.