Ο λόγος που αξίζει να δεις κάθε Δευτέρα βράδυ το Κανάλι της Βουλής

2020-05-01
Μια σειρά βιογραφιών θέτει το ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο
Μια σειρά βιογραφιών θέτει το ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σφράγισαν τον νέο ελληνικό κινηματογράφο και τους χρωστάμε την εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφίας μας;

Σε αυτό απαντάει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Κινηματογραφικοί Δημιουργοί», μια σειρά πορτρέτων από έλληνες σκηνοθέτες που έχει ξεκινήσει στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημιουργοί του ελληνικού σινεμά, καλλιτέχνες τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, φωτίζονται από το νέο πρόγραμμα της τηλεόρασης της Βουλής, μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων που μοιάζουν περισσότερο με εξομολογήσεις καρδιάς.

Ονόματα όπως των Κώστα Φέρρη, Ροβήρου Μανθούλη, Γιώργου Ζερβουλάκου, Δημήτρη Μακρή, Τάσου Ψαρρά, Δημήτρη Κολλάτου και άλλων σφράγισαν ανεξίτηλα το ελληνικό σινεμά.

Ήταν το είδος του αφιερώματος που έλειπε από τη χώρα μας, καθώς το υλικό για τους σκηνοθέτες είναι ελάχιστο. Για να μην πούμε ανύπαρκτο.

Το πορτρέτο κάθε σκηνοθέτη είναι μια σύνθεση από βιογραφικά στοιχεία και αποσπάσματα του έργου του. Αφηγητής μάλιστα είναι ο ίδιος ο βιογραφούμενος, ο οποίος μας ταξιδεύει στη ζωή και το έργο του, αλλά και στην εποχή που έδρασε.

Το ραντεβού ανανεώνεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στη Βουλή Τηλεόραση...

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.