Ο λόγος που αξίζει να δεις κάθε Δευτέρα βράδυ το Κανάλι της Βουλής

2020-05-01
Μια σειρά βιογραφιών θέτει το ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο
Μια σειρά βιογραφιών θέτει το ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σφράγισαν τον νέο ελληνικό κινηματογράφο και τους χρωστάμε την εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφίας μας;

Σε αυτό απαντάει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Κινηματογραφικοί Δημιουργοί», μια σειρά πορτρέτων από έλληνες σκηνοθέτες που έχει ξεκινήσει στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημιουργοί του ελληνικού σινεμά, καλλιτέχνες τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, φωτίζονται από το νέο πρόγραμμα της τηλεόρασης της Βουλής, μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων που μοιάζουν περισσότερο με εξομολογήσεις καρδιάς.

Ονόματα όπως των Κώστα Φέρρη, Ροβήρου Μανθούλη, Γιώργου Ζερβουλάκου, Δημήτρη Μακρή, Τάσου Ψαρρά, Δημήτρη Κολλάτου και άλλων σφράγισαν ανεξίτηλα το ελληνικό σινεμά.

Ήταν το είδος του αφιερώματος που έλειπε από τη χώρα μας, καθώς το υλικό για τους σκηνοθέτες είναι ελάχιστο. Για να μην πούμε ανύπαρκτο.

Το πορτρέτο κάθε σκηνοθέτη είναι μια σύνθεση από βιογραφικά στοιχεία και αποσπάσματα του έργου του. Αφηγητής μάλιστα είναι ο ίδιος ο βιογραφούμενος, ο οποίος μας ταξιδεύει στη ζωή και το έργο του, αλλά και στην εποχή που έδρασε.

Το ραντεβού ανανεώνεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στη Βουλή Τηλεόραση...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.