O "Iούνης" των Πατησίων

2017-11-04

"...η στιγμή που χανόταν κάπου ανάμεσα στο μη αισθητό και στο όνειρο, άκουσε στο βάθος και από μακριά έναν ήχο κουδουνιού. Στην αρχή αδιαφόρησε, αλλά μετά, καθώς ο ήχος γινόταν όλο και πιο έντονος, άρχισε να τον επεξεργάζεται στο μυαλό της. Ενώ συνειδητοποιούσε ότι αισθανόταν χάλια, ότι ήταν κατά κάποιον τρόπο άρρωστη, αντιλήφθηκε σταδιακά ότι αυτός ο ήχος ήταν μάλλον ήχος από ξυπνητήρι. Αλλά όχι το δικό της ξυπνητήρι. Άνοιξε τα μάτια και κοίταξε το ταβάνι. Ούτε αυτό ήταν το δικό της ταβάνι."

Ο Τάσος Αναστασίου, είχε την ευτυχία να γεννηθεί στα Πατήσια και την ατυχία να ζει ανάμεσά μας, αντί να ζει σ' ένα ονειρικό τοπίο που σίγουρα θα του χάριζε περισσότερες μαγικές εικόνες για να γράφει τα όμορφα μυθιστορήματά του...

Τον γνώρισα τυχαία σ' ένα μαγαζί της γειτονιάς μας!

Αυθόρμητος και πάντα χαμογελαστός λες και είχε το Μαγικό Φίλτρο με τράβηξε κοντά του και θέλησα να συνεργαστώ μαζί του!

Το μυθιστόρημά του θα σας περιπλανήσει και έχετε χρόνο να το διαβάσετε μέχρι τον ερχόμενο Ιούνη!...

Σ.Ι.


Αθήνα, Ιούνιος 2012. Ένας νεαρός, εθισμένος σε διαφόρων ειδών παρανομίες, αποφασίζει να αναζητήσει εντατικά -με την συνδρομή ενός φίλου του-την κοπέλα που ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.


Βίντεο παρουσίασης του μυθιστορήματος ΙΟΥΝΗΣ του 

Τάσου Αναστασίου 

(εκδόσεις ανώνυμο βιβλίο) 

Παράλληλα, ένας σαραντάρης χτυπημένος από την οικονομική κρίση προσπαθεί να βρει λύση στα προσωπικά του άγχη και στα συλλογικά προβλήματα, ενώ μια απλή υπάλληλος σοβαρής εταιρίας βυθίζεται στο αλκοόλ, στις ακραίες συμπεριφορές και στις απροσδόκητες συνευρέσεις.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες που μπλέκονται περίεργα και γίνονται μία, στην Ελλάδα της κρίσης, της παρακμής αλλά και της κρυφής ελπίδας. Τα Πατήσια, η Καλλιθέα, η Νέα Ιωνία, ο Ωρωπός.


Ηδονή, θάλασσα, μυρωδιές, μουσικές, σεξ, αλκοόλ, συνθήματα σε τοίχους, πονηρά μαγαζιά, αστυνομίες, παραβάσεις και ναρκωτικά στο απολαυστικό μυθιστόρημα του Τάσου Αναστασίου που διαβάζεται ακούγοντας από Τρύπες έως JoyDivision.


Οι παρουσιάσεις του βιβλίου γίνονται με πάρτι σε μπαρ, ακολουθώντας έναν πρωτότυπο τρόπο που ταιριάζει με τη μουσική της ιστορίας.


Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας ή στον εκδοτικό οίκο Ανώνυμο Βιβλίο, στην ιστοσελίδα του οποίου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το μυθιστόρημα και τον συγγραφέα.


Ο Τάσος Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και μεγάλωσε στα Πατήσια, όπου και κατοικεί ακόμα με τη σύζυγο και τον γιο του. Σπούδασε Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και εκπαιδευτής software σε εταιρία πληροφορικής, εμπορικός αντιπρόσωπος σε εταιρία εμπορίας καφέ, οδηγός ταξί, διανομέας σε κάβα και μπάρμαν. Το 2013 διακρίθηκε στον διαγωνισμό αστυνομικού διηγήματος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) για το διήγημά του Η πιο μεγάλη νύχτα, που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή 15 σφαίρες αναζητούν θύματα (Εκδόσεις Άπαρσις). Είναι ιδρυτικό μέλος της ανεξάρτητης εικαστικής κίνησης The RePSYcled.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα: tasos_athens2004@yahoo.gr

Η σελίδα μου στο Facebook