Ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Γιουτζήν Τσάπλιν, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2023-12-28

Για να αφηγηθεί την ιστορία του πατέρα του με όχημα τις συγκλονιστικές μουσικές του, την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού, ανέκδοτες ιστορίες και προσωπικές αναμνήσεις, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Eugene Chaplin
Eugene Chaplin

Ο Γιουτζήν Τσάπλιν κουβαλάει μια γιγαντιαία οικογενειακή κληρονομιά και ένα πλήθος από συναρπαστικές ιστορίες. Ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο' Νηλ έρχεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, για δύο μόνο παραστάσεις με τίτλο «Chaplin Pianissimo», το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 18.30 και στις 21.00, να μας μεταφέρει τις αφηγήσεις του με όχημα τις συγκλονιστικές μουσικές του πατέρα του που μας συστήνουν τη σχετικά άγνωστη πτυχή του, ως συνθέτη, την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού, ανέκδοτες ιστορίες και προσωπικές αναμνήσεις. 

Αναμνήσεις και ανέκδοτες ιστορίες που σχετίζονται με την κινηματογραφική κληρονομιά του Τσάρλι Τσάπλιν πλαισιώνονται μουσικά στο πιάνο από τους Zαν-Πασκάλ Μπεντύς και Συλβάν Μοριζέ, δύο από τους καλύτερους ενορχηστρωτές και διασκευαστές στον κόσμο του κινηματογράφου. 

Οι μουσικοί τού αποτίνουν φόρο τιμής μένοντας πιστοί στον ήχο του και μεταγράφοντας τις πιο διάσημες παρτιτούρες του σε σουίτες για δύο πιάνα.

Μέσα από την προβολή εικόνων της καριέρας και της ζωής του, και υπό τον ήχο των δύο πιάνων, οι θεατές ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης για να βιώσουν την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν. 

Info

CHAPLIN PIANISSIMO

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024
2 Παραστάσεις: 18:30 & 21:00

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ
Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Προπώληση εισιτηρίων στο www.megaron.gr 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.