Ο φραπέ παίρνει το makeover που του αξίζει και γίνεται: Φραπεδούμπα

2018-06-28

Για τον Έλληνα ο καφές δεν είναι ένα ρόφημα. Για τον Έλληνα ο καφές είναι τελετή. Είναι ανάγκη! 

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στους ξενόφερτους καφέδες, αλλά στον αυθεντικό ελληνικό φραπέ!

Ο φραπέ δεν είναι μόνο καφές, είναι ελληνική επιτυχία, λόγος υπερηφάνειας, αλλά και μια εύκολη μομφή προς τους Ευρωπαίους για αποδείξουμε στα γρήγορα πόσο ανώτεροι είμαστε. «Όταν εμείς πίναμε φραπέ, εσείς...»

Ωστόσο, η λέξη φραπέ έχει δύο αρνητικά: πρώτο δεν είναι Ελληνική και δεύτερο και κυριότερο δεν είναι ικανή να αποδώσει το πόσο μεγαλοπρεπής καφές είναι.

Η λύση έρχεται, από που αλλού, από τη Μέκκα του φραπέ, τη Μακεδονία και συγκεκριμένα τη Χαλκιδική!

Καφετέρια της περιοχής δίνει στον καφέ ένα -ελληνικής προέλευσης- όνομα που πρώτα από όλα θα αναδείξει το μεγαλείο του και θα ξεδιπλώσει τις απέραντες προοπτικές του. Φραπεδούμπα!

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.

Συμβουλές προς τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου ώστε να αποφύγουν εξαπάτησή τους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως κρατήσεις ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων κι ενοικιάσεις οχημάτων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2017-2018, στην περιοχή του Μικρού Δακτυλίου (Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς...

Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ- σε πιάνει η καταναλωτική μανία- γεμίζεις με πράγματα το ψυγείο σου- αργότερα αυτά τα πράγματα χαλάνε- τα πετάς. Λοιπόν, μάντεψε! Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το ψυγείο σου λειτουργεί και το νεσεσέρ σου. Ετοιμάσου για κάτι που θα σε σοκάρει: τα καλλυντικά λήγουν και πρέπει να τα πετάς! Γιατί μπορεί να αποδειχτούν για...