Ο φραπέ παίρνει το makeover που του αξίζει και γίνεται: Φραπεδούμπα

2018-06-28

Για τον Έλληνα ο καφές δεν είναι ένα ρόφημα. Για τον Έλληνα ο καφές είναι τελετή. Είναι ανάγκη! 

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στους ξενόφερτους καφέδες, αλλά στον αυθεντικό ελληνικό φραπέ!

Ο φραπέ δεν είναι μόνο καφές, είναι ελληνική επιτυχία, λόγος υπερηφάνειας, αλλά και μια εύκολη μομφή προς τους Ευρωπαίους για αποδείξουμε στα γρήγορα πόσο ανώτεροι είμαστε. «Όταν εμείς πίναμε φραπέ, εσείς...»

Ωστόσο, η λέξη φραπέ έχει δύο αρνητικά: πρώτο δεν είναι Ελληνική και δεύτερο και κυριότερο δεν είναι ικανή να αποδώσει το πόσο μεγαλοπρεπής καφές είναι.

Η λύση έρχεται, από που αλλού, από τη Μέκκα του φραπέ, τη Μακεδονία και συγκεκριμένα τη Χαλκιδική!

Καφετέρια της περιοχής δίνει στον καφέ ένα -ελληνικής προέλευσης- όνομα που πρώτα από όλα θα αναδείξει το μεγαλείο του και θα ξεδιπλώσει τις απέραντες προοπτικές του. Φραπεδούμπα!

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του