O Δήμος Αθηναίων έστειλε τρόφιμα, κουβέρτες και φάρμακα στους πληγέντες από την κακοκαιρία

2017-11-16

- Συγκίνηση αλλά και οργή για τα όσα συμβαίνουν στη Δυτική Αττική - Οι νεκροί αυξήθηκαν και έφτασαν τους 16 με τους φόβους για τους 4 αγνοούμενους να αυξάνονται όσο περνάνε οι ώρες - O Δήμος Αθηναίων έστειλε τρόφιμα, κουβέρτες και φάρμακα στους πληγέντες από την κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει για δεύτερη μέρα την Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα - Γιατροί του ΙΣΑ σπεύδουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους - Η ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί για το νερό στα σπίτια της περιοχής! "Δεν είναι πόσιμο" - Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε - Νέες εικόνες από την Δυτική Αττική που "χτυπήθηκε" από την Θεομηνία

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (στις περιοχές Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα) ενώ η τραγική λίστα των νεκρών από την κακοκαιρία μεγαλώνει, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται από την βροχόπτωση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Όσο περνούν οι ώρες, οι φόβοι για τους τέσσερις συμπολίτες μας μεγαλώνουν ενώ θα διακοπούν και οι έρευνες για να ξεκινήσουν με το πρώτο φως του ήλιου.

Έμειναν χωρίς σπίτια

Η κατάσταση στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο είναι το λιγότερο τραγική ενώ δεν είναι λίγοι όσοι δεν έχουν ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν. Από χθες (15.11.2017) ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και θέρετρα του στρατού «άνοιξαν» για τους πληγέντες της κακοκαιρίας της Δυτικής Αττικής

Μάλιστα, γίνεται έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει να στείλει ό,τι μπορεί στην διεύθυνση: Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 196, στο δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί, επίσης, να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2132014900. Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί ότι το νερό της περιοχής δεν είναι πόσιμο και οι κάτοικοι δεν πρέπει να το πίνουν.

Βοήθεια και από τον δήμο Αθηναίων

Περισσότερους από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κλπ), έστειλε σήμερα (16.11.2017) ο δήμος Αθηναίων στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.

Επιπλέον, έστειλε μερίδες έτοιμου φαγητού, είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες, καθώς και τριάντα κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης, 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που ζουν μία άνευ προηγουμένου καταστροφή. Αλλά και στις δημοτικές αρχές που υπερβαίνουν εαυτούς για να την αντιμετωπίσουν» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Οι γιατροί σπεύδουν στην περιοχή για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους

Κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής προκειμένου να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα ιατρεία, ενώ πρόκειται να αποστείλει φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Μεγάλη προσοχή με το νερό

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης μηχανικών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και εισόδου σ' αυτό ξένων υλών, που είναι δυνατόν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να διενεργηθεί αμέσως υγειονομικός έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Εφόσον διαπιστώνεται με συνεχείς ελέγχους ότι δεν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο και εισροή ξένων σωμάτων, θα πρέπει οι υπεύθυνοι ύδρευσης και οι υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Και οι δειγματοληπτικοί και εργαστηριακοί έλεγχοι του νερού σε κρίσιμα σημεία του δικτύου ύδρευσης θα πρέπει να είναι συστηματικοί. Επιπλέον, οι τιμές του υπολειμματικού χλωρίου να ελέγχονται συστηματικά και να αυξηθεί η συχνότητα παρακολούθησης και άλλων ποιοτικών παραμέτρων του πόσιμου νερού.

Νερό: Η λεπτομέρεια που είναι ιδιαίτερα σημαντική

Πρέπει να επισημανθεί η σπουδαιότητα διενέργειας υγειονομικής αναγνώρισης, δεδομένου ότι κάθε εργαστηριακή εξέταση αντικατοπτρίζει μόνον την κατάσταση της στιγμής της δειγματοληψίας. Επιπλέον, η υγειονομική αναγνώριση επιτρέπει την επισήμανση των υπαρκτών και ακόμη δυνητικών κινδύνων. 

newsit.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.