Νέο θαύμα – Βρέθηκε κι άλλος ζωντανός – Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται

2017-11-16

Εντοπίστηκαν ζωντανοί δυο άνδρες ο ένας σε σπίτι και ο δεύτερος σε αυτοκίνητο - Πριν λίγη ώρα δηλώθηκε η εξαφάνιση ενός κυνηγού - Δραματική επιχείρηση σε τρία σημεία για τον εντοπισμό άλλων 5 ανθρώπων που αγνοούνται σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο - Επισήμως ο αριθμός των νεκρών είναι 15, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μια γυναίκα- Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν ζωντανοί. Ο ένας από τους αγνοούμενους, ένας άνδρας 67 ετών βρέθηκε ευτυχώς ζωντανός μέσα στο αυτοπκίνητό του το οποίο είχε παρασυρθεί, ενώ ακόμη ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε στο σπίτι του στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ωστόσο πριν λίγη ώρα δηλώθηκε αγνοούμενος ακόμη ένας άνδρας ο οποίος είχε πάει σε περιοχή της Μάνδρας για κυνήγι.

Ζωντανοί από θαύμα

Ένας άνθρωπος κατάφερε να επιβιώσει επί περισσότερες από 24 ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά.

Ο 67χρονος δεν υπέστη σοβαρά τραύματα. Δεν μπορούσε ωστόσο να βγει από το αυτοκίνητο καθώς είχαν "φρακάρει" πόρτες και παράθυρα από μπάζα και κλαδιά.

Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν λίγα λεπτά πριν τις 12:00 το μεσημέρι.

Λίγο πρίν τη μία οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν και ακόμη έναν ηλικιωμένο στο Παλαιοχώρι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος. Ο άτυχος άνδρας είχε εκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν.

Αγωνία για άλλους 6 ανθρώπους

Δυστυχώς η αγωνία δεν έχει τέλος. Αγνοούνται ακόμη έξι άτομα.

Επίσημα η Πυροσβεστική κάνει λόγο για άνδρα 50 ετών που αναζητείται στο σπίτι του στην περιοχή Γεφυράκι της Νέας Περάμου.

Πλέον αναζητείται και ένας άνδρας μέσης ηλικίας, κυνηγός, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα

Οι οδηγοί, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν στην περιοχή που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά.

Έτσι με βάση τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών αυτή την ώρα είναι 15.

Στο νοσοκομείο παραμένουν 10 από τα 23 άτομα που μεταφέρθηκαν χθες με τραύματα, ενώ μια γυναίκα είναι σε κρίσημη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

88 διασώσεις και πάνω από 660 κλήσεις

Ξεπερνούν τις 660 οι κλήσεις που έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική, από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας. Αφορούν σε αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων.

Η Πυροσβεστική έχει, επίσης, απεγκλωβίσει 88 ανθρώπους από σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τη συνδρομή πυροσβεστών από όλη την Αττική, καθώς και από όμορους νομούς. Συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

Δείτε περισσότερα εδώ - newsit.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.