Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο: «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας»

2017-09-16

Η νέα πολυβραβευμένη πλανηταριακή παράσταση «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας» παρουσιάζεται επίσημα στο κοινό την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (λεωφ. Συγγρού 387 - Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Πρόκειται για μία ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει την γνώση με πλούσια όσο και εντυπωσιακά γραφικά εφέ.

Στην υπόθεση του έργου, ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής.
Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο... χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι, βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.

Τους ήρωες της παράστασης ντύνουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς και Φοίβος Ριμένας. Μετάφραση: Λουκάς Αρμπιλιάς, ηχοληψία- μείξη ήχου: Αναστάσιος Κατσάρης, προσαρμογή - σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Ζερβού, διεύθυνση παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας για το Ίδρυμα Ευγενίδου, παραγωγή: Saint-Etienne Planetarium, 2015.

Στην επίσημη παρουσίαση της παράστασης, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές, στις 6:30 μ.μ. και στις 7:30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Διατίθενται 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eef.edu.gr. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Η παράσταση διαρκεί 30' και προτείνεται για παιδιά 5 ετών και άνω.

naftemporiki.gr