Νέο δημοτικό ιατρείο στους Αμπελόκηπους - Ανοιχτό ως τις 6 το απόγευμα, ποιες ειδικότητες εξυπηρετεί

2023-09-23

Η 7η Δημοτική Κοινότητα απέκτησε για πρώτη φορά Δημοτικό Ιατρείο - Σε λειτουργία η πλήρως εξοπλισμένη δομή πρωτοβάθμιας υγείας του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους - Κ. Μπακογιάννης: «Επτά στα επτά - Κάθε κοινότητα της Αθήνας διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο Δημοτικό Ιατρείο, ανοιχτό για όλους τους δημότες»

Tο δικό της σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρείο αποκτά για πρώτη φορά η 7η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας, με τους κατοίκους της να έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας, συμβουλευτικής, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες, μόλις μια «ανάσα» από το σπίτι τους.

Με τη δημιουργία του νέου Δημοτικού Ιατρείου στη γειτονιά των Αμπελοκήπων, η δημοτική αρχή πετυχαίνει το «7 στα 7», καθώς από σήμερα κάθε κοινότητα της πόλης διαθέτει ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημοτικό ιατρείο, που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε δημότη, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το νέο Δημοτικό Ιατρείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους δημότες.

Έχουν ήδη προσληφθεί και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, όπως γενικός ιατρός, γυναικολόγος, φυσίατρος, οδοντίατρος, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλεύτης/τρια και διατροφολόγος, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό.

«Επτά στα επτά. Κάθε κοινότητα της Αθήνας διαθέτει, πλέον, ένα σύγχρονο Δημοτικό Ιατρείο, ανοιχτό για όλους. Με πλήρη εξοπλισμό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Έτοιμο, πάντα, να εξυπηρετήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τους δημότες όλων των ηλικιών, παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίας υγείας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του νέου Δημοτικού Ιατρείου

Το πλέγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του νέου Δημοτικού Ιατρείου στην 7η Δημοτική Κοινότητα έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών. Ειδικότερα, παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών, οδοντιατρικών πράξεων μέχρι και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Μάλιστα, για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε ωφελούμενου, όλες οι επιστημονικές ειδικότητες διασυνδέονται. Εξίσου σημαντικές, όμως, είναι και οι κοινωνικές υπηρεσίες που θα παρέχονται πλέον στους δημότες. Στη «λίστα» των υπηρεσιών περιλαμβάνονται η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, αλλά και η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών τόσο αυτών που παρέχει ο δήμος όσο και αυτών που παρέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μανόλης Καλαμπόκας, ανέφερε: «Είμαι συγκινημένος για την υλοποίηση μιας από τις βασικότερες προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Η 7η Κοινότητα ήταν η μοναδική Κοινότητα χωρίς δημοτικό ιατρείο και πλέον οι κάτοικοί της θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πολίτες όλων των υπόλοιπων Κοινοτήτων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αμπελοκήπους, οπότε για εμένα προσωπικά αποτελούσε ένα μικρό προσωπικό στοίχημα παρά τα πολλά εμπόδια που παρουσιάστηκαν. Επόμενος στόχος είναι να το εντάξουμε στο πλαίσιο των Πολυδύναμων Κέντρων, εξασφαλίζοντας κοινοτική χρηματοδότηση για την περαιτέρω ενίσχυσή του. Είμαστε περήφανοι για μια ακόμα προσθήκη στις δομές υγείας του Δήμου Αθηναίων μετά την πρόσφατη στα Πετράλωνα. Οι πολίτες της 7ης Κοινότητας αλλά και ολόκληρης της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χωρίς κόστος, υπηρεσίες υγείας από έμπειρους ιατρούς αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώνεται με επιτυχία!»

Περισσότερα από 450.000 ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αθήνα. Από το 2019 μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει τέσσερα νέα Πολυδύναμα Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κυψέλη/Σόλωνος/Νέος Κόσμος/Πετράλωνα), αξιοποιώντας προς όφελος των δημοτών τους ανεκμετάλλευτους ευρωπαϊκούς πόρους.

Παράλληλα, εξασφάλισε ενισχυμένη χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους ΕΣΠΑ για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων στη κοινότητα, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ολιστικού μοντέλου για την υγεία με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες κατοίκων της Αθήνας. Σε αυτή την περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Ιατρεία περισσότερα από 450.000 ραντεβού από τα οποία περισσότερα από 210.000 έγιναν από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τα Δημοτικά Ιατρεία παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α.

Το 7ο Δημοτικό Ιατρείο Αμπελοκήπων βρίσκεται στη διεύθυνση: Καλαμών 21 & Σοφίας Σλήμαν.

Πηγή: skai.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.