Νέα σεμινάρια αστρονομίας για παιδιά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

2017-09-09

Ο κύκλος σεμιναρίων και δραστηριοτήτων περιλαμβάνει οκτώ Κυριακάτικες συναντήσεις, διάρκειας τριών ωρών η καθεμία - Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 160 ευρώ ανά μαθητή

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει, για δεύτερη φορά φέτος, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ένα κύκλο σεμιναρίων αστρονομίας για παιδιά και εφήβους, στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης, με τίτλο «Ανακαλύπτω το σύμπαν, κατανοώ τον κόσμο».

Τα θεωρητικά μαθήματα, οι πειραματικές δραστηριότητες και οι παρατηρήσεις με τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου θα πραγματοποιηθούν από το προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτικούς και αστρονόμους.
Η παρατήρηση θα γίνεται και μέσω του ιστορικού τηλεσκοπίου Newall, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας μέχρι το 1975 και το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου από το 1869 (έτος κατασκευής του) μέχρι το 1873.
Ο κύκλος σεμιναρίων και δραστηριοτήτων περιλαμβάνει οκτώ Κυριακάτικες συναντήσεις, διάρκειας τριών ωρών η καθεμία. Τα σεμινάρια, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, απευθύνονται σε παιδιά 9 έως και 11 ετών (Δημοτικό) και εφήβους 12 έως 15 ετών (Γυμνάσιο). Θα γίνονται στο ιστορικό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall του Αστεροσκοπείου στο λόφο Κουφού στην Πεντέλη.
Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 160 ευρώ ανά μαθητή. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα έντυπου/ψηφιακού υλικού που θα παραλάβει ο μαθητής, ελαφρύ πρωινό, καθώς και το κόστος της εκδρομής με λεωφορεία στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία.
Οι εγγραφές θα γίνουν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 3 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες τις ώρες 9:00-14:00 καθημερινά από τη γραμματεία των σεμιναρίων στα τηλ. 210-3490054 ή 210-3490160, καθώς και στην ιστοσελίδα https://www.astro.noa.gr/gr/astroschool