Νέα αναβάθμιση στο Skype desktop και δυνατότητα εγγραφής φωνητικών κλήσεων

2018-07-18

Αν σας έλειψε κάποιος νέος ανασχεδιασμός του Skype, η Microsoft κάνει από σήμερα πραγματικότητα την επιθυμία σας προχωρώντας σε ακόμα μία σημαντική αναβάθμιση της γνώστης εφαρμογής. 

H νέα εφαρμογή του Skype για desktop αυτή τη φορά, διαθέτει την ίδια εμφάνιση με την mobile έκδοση, με τη Microsoft να αποσύρει οριστικά την έκδοση 8.0 της εφαρμογής και να αναγκάζει τους χρήστες να αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση από την 1η Σεπτεμβρίου. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ο ευκολότερος διαμοιρασμός φωτογραφιών και to screen sharing κατά την πραγματοποίηση μιας κλήσης όπως επίσης τα @mentions, αντιδράσεις σε μηνύματα και πάνελ ειδοποιήσεων.

Αργότερα μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να περιμένουμε αποδεικτικό ανάγνωσης ενός μηνύματος αλλά και δυνατότητα δημιουργίας προσωπικών συζητήσεων. Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά που θα αποκτήσει πολύ σύντομα το νέο Skype είναι η δυνατότητα εγγραφής των φωνητικών συζητήσεων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην 15χρονη ιστορία της εφαρμογής. Η λειτουργία εγγραφής φωνητικών κλήσεων βασίζεται στο Cloud και όλες οι εγγραφές είναι προσβάσιμες από όλες τις συσκευές είτε αυτές τρέχουν Windows είτε Mac, iOS ή Android.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή του Skype, αν και αυτή στηρίζεται στην mobile έκδοση, η εταιρεία έχει ακούσει αρκετά από τα παράπονα των χρηστών τον τελευταίο χρόνο. Η τελευταία μεγάλη αλλαγή στο σχεδιασμό της mobile έκδοσης η οποία παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο, δεν συνάντησε αρκετά θετικά σχόλια κατά γενική ομολογία. Από τότε η Microsoft έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές προκειμένου να φτάσει το Skype σε ένα επίπεδο όπου η εμπειρία χρήσης είναι παρόμοια είτε σε smartphone είτε σε tablet είτε σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Skype

Πριν λίγες μέρες, στις 8 Αυγούστου 2018, ο διεθνής οίκος Apolitical δημοσίευσε τη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Μηχανικοί του Rutgers University- New Brunswick δημιούργησαν ένα «έξυπνο» περιβραχιόνιο με ασύρματη σύνδεση σε smartphones, το οποίο, όπως ευελπιστούν, θα φέρει επανάσταση στον χώρο των συσκευών παρακολούθησης της υγείας και του περιβάλλοντος των χρηστών τους.

Τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Τρικκαίων, έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, με τεχνολογία 5G. Τότε, στο Δημαρχείο Τρικκαίων υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο, τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, προκειμένου το επόμενο διάστημα...