«Ναι μεν, αλλά» από το υπουργείο Εργασίας για την επιστροφή της εισφοράς υγείας

2017-10-30

«Προσγειώνει τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων για την επιστροφή υψηλών ποσών από κρατήσεις υγείας, το υπουργείο Εργασίας.

Όπως εξηγούν οι αρμόδιες υπηρεσίες , από τα 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχων τουλάχιστον το 1,5 εκατομμύριο θα λάβει κατά μέσο όρο επιστροφή της τάξεως των 10 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ποσό μπορεί να ανέλθει στις 3.000 ευρώ.

Αιτία οι χαμηλές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες δικαιούχοι καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι σημερινοί συνταξιούχοι δεν δικαιούνται αναδρομικά της υγειονομικής κράτησης καθώς από την εφαρμογή της δεν είχε εκδοθεί η σύνταξή τους.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνουν ότι η επιστροφή των διαφορών αποτελεί εκπεφρασμένη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου, ωστόσο:

* Οι εκπρόσωποι των δανειστών, έχουν ενημερωθεί και αναμένεται η απάντηση τους.

* Εκκρεμεί η ολοκλήρωση της ακριβούς αποτίμησης ως προς τους δικαιούχους και το κόστος.

* Εξετάζεται το ενδεχόμενο, στην υπουργική απόφαση να υπάρξει πρόβλεψη συμψηφισμού μέρους ή του συνόλου του ποσού με χρέη προς το Δημόσιο.

Σε ότι αφορά το έγγραφο που καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι έτοιμες για την επιστροφή των ποσών για τις συντάξεις Δεκεμβρίου, κύκλοι του υπουργείου κάνουν λόγο προπαρασκευαστικού χαρακτήρα έγγραφο του ΕΦΚΑ και όχι πολιτική εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

athens984.gr

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κατάστημα γειτονιάς της αλυσίδας My Market, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της επιχείρησης στη μεσαία λιανική. Θα ακολουθήσουν καταστήματα και στην επαρχία.

«∆ιακοπές αλά Ελληνικά» απολαµβάνει αυτές τις ηµέρες ένας από τους πλουσιότερους Αµερικανούς και µεγάλος πολέµιος του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραµπ, o 76χρονος Μπάρι Ντίλερ, µε την Γερμανίδα πριγκίπισσα σύζυγό του και σχεδιάστρια µόδας Νταϊάν φον Φίρστενµπεργκ.

Από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν ο Ντίνος Καρύδης, όταν έφευγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάει στην πλατεία Συντάγματος με τη φίλη του Γωγώ Αντζολετάκη, ότι μερικές ώρες αργότερα θα «λύγιζε» εν μέσω των επεισοδίων.