«Ναι μεν, αλλά» από το υπουργείο Εργασίας για την επιστροφή της εισφοράς υγείας

2017-10-30

«Προσγειώνει τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων για την επιστροφή υψηλών ποσών από κρατήσεις υγείας, το υπουργείο Εργασίας.

Όπως εξηγούν οι αρμόδιες υπηρεσίες , από τα 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχων τουλάχιστον το 1,5 εκατομμύριο θα λάβει κατά μέσο όρο επιστροφή της τάξεως των 10 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ποσό μπορεί να ανέλθει στις 3.000 ευρώ.

Αιτία οι χαμηλές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες δικαιούχοι καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι σημερινοί συνταξιούχοι δεν δικαιούνται αναδρομικά της υγειονομικής κράτησης καθώς από την εφαρμογή της δεν είχε εκδοθεί η σύνταξή τους.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνουν ότι η επιστροφή των διαφορών αποτελεί εκπεφρασμένη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου, ωστόσο:

* Οι εκπρόσωποι των δανειστών, έχουν ενημερωθεί και αναμένεται η απάντηση τους.

* Εκκρεμεί η ολοκλήρωση της ακριβούς αποτίμησης ως προς τους δικαιούχους και το κόστος.

* Εξετάζεται το ενδεχόμενο, στην υπουργική απόφαση να υπάρξει πρόβλεψη συμψηφισμού μέρους ή του συνόλου του ποσού με χρέη προς το Δημόσιο.

Σε ότι αφορά το έγγραφο που καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι έτοιμες για την επιστροφή των ποσών για τις συντάξεις Δεκεμβρίου, κύκλοι του υπουργείου κάνουν λόγο προπαρασκευαστικού χαρακτήρα έγγραφο του ΕΦΚΑ και όχι πολιτική εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

athens984.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.