Ν.Κακλαμάνης: Μάιο 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές -Ποιους ΝΔημοκράτες προκρίνει για Αθήνα

2018-04-27

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές τον Μάη του 2019, μαζί με τις ευρωκλογές, άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, στην περίπτωση που έχουν προηγηθεί βουλευτικές εκλογές και έχει επικρατήσει η ΝΔ.

Ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο «24,7», τόνισε ότι αν η ΝΔ βρίσκεται στη θέση της κυβέρνησης μετά από πρόωρες εκλογές, θα «καταργήσει το σύστημα της απλή αναλογικής» και συγχρόνως θα δεν μεταφέρει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως επίσημα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ταύτοχρονα, ο Ν. Κακλαμάνης, με την εμπειρία και του πρώην δημάρχου Αθήνας, έδωσε και τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες της ΝΔ για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Συγκεκριμένα απατώντας στην ερώτηση αν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννης πληρεί τις προϋποθέσεις για τη θέση του δημάρχου Αθήνας, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε καταφατικά. Ερωτώμενος δε για μια πιθανή υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη, ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε ότι «θα μπορούσε να είναι υποψήφια, εφόσον η ίδια το επιθυμεί».

Ωστόσο την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ, έθεσε τρεις προϋποθέσεις για μια υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας, σημειώνοντας: Πρώτο ο δήμαρχος θα πρέπει να μένει στην πόλη που εκλέγεται (πάντως ούτε ο Κώστας Μπακογιάννης, ούτε η Όλγα Κεφαλογιάννη μένουν στα όρια του δήμου Αθηναίων). Δεύτερον να έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία (κάτι που αποκλείει την κ. Κεφαλογιάννη). Τρίτον να γνωρίζουν ότι ο δήμαρχος Αθήνας δεν έχει μόνο την μεγαλοπρέπεια του Μεγάρου της πλατείας Κοτζιάς αλλά και πολύ λάντζα.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.