Μπαράζ νέων διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους

2018-03-21

«Το μπαράζ νέων διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους», καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

«Μετά την έγκριση πλευρικών διοδίων σε Βαρυπόμπη και Αγ. Στέφανο, τους πρόσθετους σταθμούς στον αυτοκινητόδρομο Ε65 της Θεσσαλίας και την αύξηση των τιμών στην Πατρών-Αθηνών, ξεκίνησε η κατασκευή νέων στους κόμβους Βελεστίνου και Κιλελέρ, στην Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι «τα χαράτσια των διοδίων όχι μόνο φορτώνουν τα βάρη στους εργαζόμενους που έχουν διπλά και τριπλά πληρώσει τους δρόμους με τη φορο-λεηλασία, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, καθώς πολλοί αναγκάζονται να επιλέγουν εναλλακτικούς δρόμους που βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «στην πράξη πρόκειται για άρνηση του ίδιου του δικαιώματος μετακίνησης των εργαζόμενων από το σύστημα».

Αναφέρεται επίσης και στην προετοιμασία από την κυβέρνηση νέου συστήματος «ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων», που προβλέπει χρέωση με το χιλιόμετρο και δρομολογεί ουσιαστικά τη γενικευμένη επιβολή διοδίων που θα οδηγήσει «σε νέες αβάσταχτες επιβαρύνσεις στο ήδη τεράστιο κόστος μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων».

Ο κ. Παπαδάκης επικαλείται ακόμη απάντηση της Επιτροπής σε προηγούμενη ερώτηση του ΚΚΕ, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι «ο χρήστης και ο ρυπαίνων πληρώνει» που καταλήγει στο να πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι, «καθώς τα μονοπώλια του κλάδου με τις προκλητικού περιεχομένου "συμβάσεις παραχώρησης" έχουν εγγυημένα κέρδη από τα διόδια και τις εθνικές και ευρω-ενωσιακές χρηματοδοτικές ενισχύσεις».

athensvoice.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.