Μουσικά ραντεβού στην Τεχνόπολη

2017-09-01

Μουσικά ραντεβού στην Τεχνόπολη, στη σκηνή που όλα μπορούν να συμβούν

Ένα γεμάτο, χορταστικό πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων κάθε είδους τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου με ένα μεγάλο συναυλιακό πάρτι της μπάντας-φαινόμενο της δεκαετίας που διανύουμε. Ο λόγος για τους "La Femme".
Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου οργανώνεται το το πανηγυρικό φινάλε του κύκλου της ΒΑΒΕΛ. Δύο βραδιές δίχως άλλες συστάσεις: Νατάσσα Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.
Το Athens School Festival, ο απόλυτος νεανικός μουσικός θεσμός της πόλης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, θα μας χαρίσει ένα εκρηκτικό διήμερο (Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου) με ελεύθερη είσοδο με 18 συγκροτήματα που ξεχώρισαν στις συναυλίες του Φεστιβάλ αυτή τη χρονιά. Νέοι καλλιτέχνες συστήνονται στο κοινό, εντυπωσιάζουν με το ταλέντο τους και μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για τη μουσική.
Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των Locomondo με τον «χειμαρρώδη βάσκο τραγουδιστή», Tonino Carotone, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε δύο ξεχωριστές συναυλίες στην ίδια σκηνή αλλά και απρόσμενες συμπράξεις και διασκευές. Οι εμβληματικές φιγούρες του εγχώριου ροκ γίγνεσθαι, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies, μας καλούν στο δικό τους ταξίδι «από γιορτή σε γιορτή».
Το 8ο Djangofest της Αθήνας, Athens Gypsy Jazz Festival, επιστρέφει μαζί με το Meet Market και πολλές παράλληλες δράσεις για όλες τις ηλικίες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Η καθιερωμένη πια γιορτή της gypsy jazz μας προσκαλεί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική του θρυλικού Django Reinhardt που μεσουράνησε στην Ευρώπη τις δεκαετίες του '30 -'40 με τις πρωτότυπες συνθέσεις του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του και δημιούργησε ένα νέο ρεύμα της τζαζ, ολοζώντανο μέχρι σήμερα.
Η Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου θα είναι... μία μέρα σε μία «σχεδία». Στην καθιερωμένη πλέον συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα ενώσουν τις φωνές τους οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Μέλισσες, Gadjo Dilo, Μανώλης Φάμελλος και Μαριέττα Φαφούτη. Στο φετινό εμπλουτισμένο πρόγραμμα θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε και θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες που θα μας φέρουν όλους ακόμα πιο κοντά.
Και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στη σκηνή που όλα μπορούν να συμβούν θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία άλλη μεγάλη μας αγάπη, ο ταλαντούχος 26χρονος Tom Odell που έχει κατακτήσει την κορυφή σε ακροαματικότητα αλλά και τις καρδιές όλων. Οι συστάσεις είναι περιττές, οι μελωδίες του απέριττες και η ανυπομονησία μας μεγάλη.
Αναλυτικό πρόγραμμα

Σεπτέμβριος 2017

02.09
Οι LaFemme στην Αθήνα
04-05.09
Νατάσσα Μποφίλιου
ΒΑΒΕΛ 2 - SummerEdition
Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος
09-10.09
Athens School Festival
13.09
Locomondo feat. Tonino Carotone

15.09
Γιάννης Αγγελάκας - Παύλος Παυλίδης & B-Movies
Από γιορτή σε γιορτή
16-17.09
8ο Djangofest
Athens Gypsy Jazz Festival 2017
19.09
Συναυλία Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία»
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Μέλισσες, Gadjo Dilo, Μανώλης Φάμελλος και Μαριέττα Φαφούτη
20.09
Tom Odell
Irene Skylakaki

Info
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 010 9300, 213 010 9324