Μοντέλο από τη Ρωσία, ετών 14, πέθανε σε 13ωρο (!) σόου στη Σανγκάη

2017-10-29

Εφυγε από τη ζωή στην Κίνα κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης μόδας διάρκειας ... 13 ωρών!

Ο λόγος για ένα μοντέλο από τη Ρωσία, ηλικίας μόλις 14 ετών, που πέθανε στην Σανγκάη.

Η Vlada Dzyuba ετοιμαζόταν να περπατήσει για μία ακόμα φορά στην πασαρέλα σε επίδειξη μόδας στην κινεζική πρωτεύουσα όταν κατέρρευσε στο πάτωμα. Ολοι έτρεξαν πάνω της και προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, αλλά το νεαρό κορίτσι δεν επανερχόταν... Το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα και τη μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το κορίτσι είχε πέσει σε κώμα και παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για δύο ημέρες, οπότε και δυστυχώς κατέληξε...

Ποα ήταν τα αίτια θανάτου της 14χρονης; Μηνιγγίτιδα η οποία πυροδοτήθηκε από υπερκόπωση.

«Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε πως είναι πολύ κουρασμένη. Ηθελε να κοιμηθεί. Πρέπει να ξεκινούσε η ασθένειά της, άρχισε να έχει και πυρετό. Ούτε εγώ μπορούσα να κοιμηθώ με αυτά που μου έλεγε και της έλεγα να πάει στο νοσοκομείο», είπε στα MME η μητέρα της η οποία είχε στείλει την κόρη της τρεις μήνες στην Κίνα να δουλέψει ως μοντέλο. ήταν στη Ρωσία και δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στη Σανγκάη ώστε να δει την κόρη της ζωντανή.

Η Vlada είχε προσληφθεί από πρακτορείο μοντέλων υπογράφοντας ένα συμβόλαιο ότι θα εργαζόταν τρεις ώρες την ημέρα, κάτι που δεν τηρήθηκε ποτέ. Τα χρήματα ήταν ελάχιστα κι η ιατρική ασφάλιση ανύπαρκτη. Δεν είναι η μόνη. Είναι σύνηθες στη Ρωσία ανήλικα κορίτσια να εργάζονται στο χώρο του modeling για κινεζικά πρακτορεία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

thetoc.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.