Μοναδικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες σκηνοθέτες

2020-05-12

Θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα από το BFI Player, τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου

Μπορεί η σκηνοθεσία να θεωρείται, κατά κύριο λόγο, ανδρικό επάγγελμα παρόλα αυτά είναι αρκετές και σημαντικές οι γυναίκες που έχουν βρεθεί κατά καιρούς πίσω από τις κινηματογραφικές κάμερες. Σε αυτές θα είναι επικεντρωμένο το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Women Make Film - A New Road Movie Through Cinema», που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα από το BFI Player, τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη δουλειά 183 γυναικών, από έξι ηπείρους, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια 13 δεκαετιών, από την πρώιμη δουλειά της Γαλλίδας ιδιοκτήτριας στούντιο Άλις Γκι Μπλας έως αυτή της Κίρα Μουράτοβα στη Ρωσία, των Ντόροθι Άρζνερ και Κάθριν Μπίγκελοου στις ΗΠΑ και της Γουάνγκ Πινγκ στην Κίνα.

Οι Τζέιν Φόντα, Τίλντα Σουίντον και Θάντι Νιούτον θα είναι ανάμεσα στις αφηγήτριες του ντοκιμαντέρ, διάρκειας 14 ωρών, το οποίο φέρει την υπογραφή του ιστορικού κινηματογράφου και σκηνοθέτη, Μαρκ Κάσινς. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο έργο των γυναικών στη μεγάλη οθόνη που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πτυχές, από το είδος και την θεματολογία των ταινιών μέχρι τις επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης.
Για να συλλέξει όλα αυτά τα στοιχεία Μαρκ Κάσινς έκανε επισταμένη έρευνα σε αρχεία ταινιών ανά τον κόσμο, συγκέντρωσε περισσότερα από 700 αποσπάσματα και οργάνωσε το υλικό του υπό μορφή βιβλίου αποτελούμενου από 40 κεφάλαια που διδάσκουν θέματα και τεχνικές του κινηματογράφου!

protothema.gr

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο e-ΕΦΚΑ την υλοποίηση της καινοτόμου πιλοτικής δράσης σχετικά με την πληροφόρηση ασφαλισμένων για το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ξεκινώντας ήδη, μέσα στον Μάρτιο, τον δεύτερο κύκλο ενημέρωσης.

Έναν ρομποτικό βοηθό αγορών στο σούπερ μάρκετ για άτομα με προβλήματα όρασης σχεδίασαν μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (ενταγμένου στο ΑΠΘ).

Αλλαγές στα ωράρια των φορτοεκφορτώσεων εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2024» που διεξάγεται στην Τεχνόπολη.