Μοναδικές στιγμές σε αεροπορική πτήση: Πώς 15χρονη κατάφερε να επικοινωνήσει με κωφό και τυφλό άνδρα, δίνοντας μάθημα ζωής

2018-06-27

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι επιβάτες μιας πτήσης με προορισμό το Πόρτλαντ του Όρεγκον, αφού μία 15χρονη κοπέλα κατάφερε να επικοινωνήσει και να βοηθήσει έναν 64χρονο κωφό και τυφλό άνδρα που ταξίδευε μόνος, τη στιγμή που η επικοινωνία του με τους αεροσυνοδούς ήταν αδύνατη.

Ο Τιμ είναι κουφός και τυφλός, οπότε το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας - ανίκανο να επικοινωνήσει μαζί του - έκανε μια ανακοίνωση ρωτώντας αν κάποιος από τους επιβάτες ήξερε τη νοηματική γλώσσα.

Τότε, η Κλάρα που εδώ και ένα χρόνο μαθαίνει την αμερικανική νοηματική γλώσσα (ASL), προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Η έφηβη, περιέγραψε τις λέξεις χρησιμοποιώντας την ASL στις παλάμες των χεριών του Τιμ, βοηθώντας τον να νιώσει τα γράμματα.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η συνεπιβάτης Λινέτ Σκράιμπερ, εξήγησε: «Ήταν συναρπαστικό να παρακολουθείς την ώρα που έγραφε ένα γράμμα κάθε φορά στο χέρι του. Αυτός μπορούσε να τα 'διαβάσει' και κατάφεραν να κάνουν μια συζήτηση».

Η ανάρτηση της Σκράιμπερ έλαβε πάνω από ένα εκατομμύριο likes και έχει μοιραστεί πάνω από 700.000 φορές, ενώ η προθυμία της Κλάρα να βοηθήσει, συγκίνησε πολλούς στο διαδίκτυο. Περίπου 90.000 άτομα σχολίασαν την ανάρτηση χειροκροτώντας την «όμορφη» αυτή ιστορία.

Η Σκράιμπερ έγραψε πως το περιστατικό αυτό ήταν μια υπενθύμιση πως «εξακολουθούν να υπάρχουν καλοί άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους».

Η Τζέιν Ντάλι, η μητέρα της Κλάρα, δήλωσε στο BBC: «Η Κλάρα ήταν πάντα ενθουσιασμένη με την νοηματική γλώσσα. Έχουμε έναν οικογενειακό φίλο που είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας και ήταν η πηγή έμπνευσής της. Η Κλάρα ήταν πολύ χαρούμενη που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Τιμ. Μπορούσε να δει κανείς τη χαρά στο πρόσωπό της κάθε φορά που επέστρεφε στο κάθισμά της όταν τον βοηθούσε». Και συνέχισε»: «Η Κλάρα δεν μπορεί να καταλάβει πως η ιστορία της συγκέντρωσε τόσο μεγάλη προσοχή. Η ίδια δε θα χρειαζόταν να το σκεφτεί δύο φορές για να τον βοηθήσει. Είναι εκπληκτικά τα σχόλια που έχει γράψει ο κόσμος για την κόρη μας. Πραγματικά μας συγκινούν».

Ακόμη και η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines, εξέδωσε ανακοίνωση επαινώντας την Κλάρα. Έμία αεροσυνοδός που ήταν μάρτυρας του περιστατικού σχολίασε πως η «Κλάρα ήταν εκπληκτική» και συνέχισε: «Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Τιμ ήταν πολύ ενθουσιασμένος που είχε κάποιον που μπορούσε να μιλά μαζί του. Κι αυτή ήταν ένας άγγελος».

Πηγή: thecaller.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του