Μη τοξικό δονάκιο χολέρας σε νεογέννητο στο "Αγία Σοφία"

2017-10-23

Αγωνία μετά την πληροφορία για δονάκιο χολέρας σε νεογέννητο που νοσηλεύεται στο «Αγία Σοφία» στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και διερευνάται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Το real.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων, Εμ. Παπασάββα, ο οποίος τόνισε ότι το δονάκιο - με βάση την ενημέρωση που είχε - δεν είναι εντεροπαθογόνο, άρα δεν υπάρχει φόβος για κρούσμα χολέρας ή επιδημία. Τόνισε ωστόσο ότι λαμβάνονται προληπτικά μέτρα στο νοσοκομείο.
Δείγμα κοπράνων του νεογνού έχει σταλεί για περαιτέρω έλεγχο, μετά τα πρώτα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου, στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), όπως μετέδωσε το protothema.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.