Μετά από 30 χρόνια το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία" μετακομίζει

2017-11-27

Ο διορατικός ιδιοκτήτης της Πολιτείας Νίκος Λιβέριος, κατόρθωσε και έκανε το βιβλιοπωλείο κέντρο όχι μόνο των αναγνωστών αλλά και συγγραφέων, στοχαστών, καλλιτεχνών. 

Ένα από τα πιο αγαπητά αθηναϊκά βιβλιοπωλεία, η Πολιτεία της οδού Ασκληπιού, με το εμβληματικό της υπόγειο να είναι στέκι βιβλιόφιλων της Αθήνας και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του βιβλίου, με τα ισόγεια, τα πατάρια και τα υπόγεια μετακομίζει την άνοιξη στα παλιά καταστήματα του Hondos Παλλάς, στην οδό Ιπποκράτους 3. 

Το οκταώροφο κτίριο της Hondos είναι κλειστό από το 2015 και ετοιμάζεται να υποδεχθεί στους πολλούς ορόφους του τις νέες και παλιές γενιές βιβλιόφιλων και αναγνωστών.

Ο διορατικός ιδιοκτήτης της Πολιτείας Νίκος Λιβέριος, κατόρθωσε και έκανε το βιβλιοπωλείο κέντρο όχι μόνο των αναγνωστών αλλά και συγγραφέων, στοχαστών, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών.

Η πολιτεία ξεκίνησε το 1980 στη Στοά της Όπερας και επεκτάθηκε στα υπόγεια της Ασκληπιού το 1988, όπως και στον παρακείμενο χώρο του βιβλιοπωλείου Δωδώνη. Σήμερα τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους μετακόμιση από την Όπερα στο υπόγειο της Ασκληπιού επιχειρούν ένα δεύτερο βήμα ανάπτυξης που μπορεί να προκαλεί σοκ σε πολλούς φίλους του βιβλιοπωλείου, αλλά πρόκειται για ένα βήμα αισιόδοξο, καθώς, θα αναπτυχθούν οι χώροι της παρουσίασης των βιβλίων αλλά και θα γίνονται εκδηλώσεις, βήμα που κάνει η Πολιτεία πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της.

Από τους οκτώ ορόφους του κτιρίου, το ρετιρέ θα μετατραπεί σε καφέ με θέα την Αθηναϊκή τριλογία, ενώ δύο όροφοι, θα υπενοικιάζονται σε τρίτους. Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το νέο μεγάλο κέντρο του βιβλίου που θα ανοίξει. Όσοι έχουν ζήσει κυριολεκτικά ως αναγνώστες μέσα στο υπόγειο με λίγο περισσότερο σκεπτικισμό. 

thetoc.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.