Μετά από 30 χρόνια το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία" μετακομίζει

2017-11-27

Ο διορατικός ιδιοκτήτης της Πολιτείας Νίκος Λιβέριος, κατόρθωσε και έκανε το βιβλιοπωλείο κέντρο όχι μόνο των αναγνωστών αλλά και συγγραφέων, στοχαστών, καλλιτεχνών. 

Ένα από τα πιο αγαπητά αθηναϊκά βιβλιοπωλεία, η Πολιτεία της οδού Ασκληπιού, με το εμβληματικό της υπόγειο να είναι στέκι βιβλιόφιλων της Αθήνας και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του βιβλίου, με τα ισόγεια, τα πατάρια και τα υπόγεια μετακομίζει την άνοιξη στα παλιά καταστήματα του Hondos Παλλάς, στην οδό Ιπποκράτους 3. 

Το οκταώροφο κτίριο της Hondos είναι κλειστό από το 2015 και ετοιμάζεται να υποδεχθεί στους πολλούς ορόφους του τις νέες και παλιές γενιές βιβλιόφιλων και αναγνωστών.

Ο διορατικός ιδιοκτήτης της Πολιτείας Νίκος Λιβέριος, κατόρθωσε και έκανε το βιβλιοπωλείο κέντρο όχι μόνο των αναγνωστών αλλά και συγγραφέων, στοχαστών, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών.

Η πολιτεία ξεκίνησε το 1980 στη Στοά της Όπερας και επεκτάθηκε στα υπόγεια της Ασκληπιού το 1988, όπως και στον παρακείμενο χώρο του βιβλιοπωλείου Δωδώνη. Σήμερα τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους μετακόμιση από την Όπερα στο υπόγειο της Ασκληπιού επιχειρούν ένα δεύτερο βήμα ανάπτυξης που μπορεί να προκαλεί σοκ σε πολλούς φίλους του βιβλιοπωλείου, αλλά πρόκειται για ένα βήμα αισιόδοξο, καθώς, θα αναπτυχθούν οι χώροι της παρουσίασης των βιβλίων αλλά και θα γίνονται εκδηλώσεις, βήμα που κάνει η Πολιτεία πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της.

Από τους οκτώ ορόφους του κτιρίου, το ρετιρέ θα μετατραπεί σε καφέ με θέα την Αθηναϊκή τριλογία, ενώ δύο όροφοι, θα υπενοικιάζονται σε τρίτους. Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το νέο μεγάλο κέντρο του βιβλίου που θα ανοίξει. Όσοι έχουν ζήσει κυριολεκτικά ως αναγνώστες μέσα στο υπόγειο με λίγο περισσότερο σκεπτικισμό. 

thetoc.gr

Το «Κάτω από τ΄ αστέρια» είναι ένα πρόγραμμα της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που εκτός από τα αγαπημένα μας τραγούδια θα ακούσουμε και τις πιο ροκ της επιτυχίες που αγαπάει η ίδια.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.