Με δύο τροπολογίες εντός της εβδομάδας η αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

2017-11-14

Σηκώνει το «γάντι» η κυβέρνηση και ανοίγει μέτωπο τόσο με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, όσο και με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, καταθέτει εντός της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή δυο τροπολογίες, ώστε να υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Με περιφρούρηση της αστυνομίας θα γίνονται οι πλειστηριασμοί

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε η "Realnews" της Κυριακής, η κυβέρνηση έχει έτοιμο το plan b σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα ασφαλείας των συμβολαιογράφων και οι πλειστηριασμοί θα γίνονται από δικαστικούς υπαλλήλους, χωρίς τη συμμετοχή συμβολαιογράφων.«Δεν θα διακινδυνεύσουμε την τρίτη αξιολόγηση» προειδοποιεί η κυβέρνηση, διαμηνύοντας πως στο εξής «δεν θα επιδειχθεί καμία ανοχή στους κακοπληρωτές», καθώς κάτι τέτοιο «ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την πορεία των ελληνικών τραπεζών, ενόψει και των stress test που ξεκινούν τον προσεχή Φεβρουάριο». «Πολύ περισσότερο καθώς τουλάχιστον έως το τέλος του έτους δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία έως 300.000 ευρώ» διαμηνύουν χαρακτηριστικά αρμόδιες αρχές.Στις προσεχείς διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, μάλιστα, θα συζητηθεί τι θα συμβεί από την Πρωτοχρονιά του 2018 για τα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 140.000, που δεν μπορεί να πωληθούν σε funds έως το τέλος του 2017.Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία με τους δανειστές σε επίπεδο τεχνικών αποστολών πριν το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, ώστε το μεγαλύτερο μέρος της τρίτης αξιολόγησης ή και όλο να κλείσει στο Eurogroup της 28ης Ιανουαρίου του νέου έτους.Ήδη φαίνεται να υπάρχει συμφωνία στο θέμα της ενέργειας, με την κυβέρνηση- σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr - να λέει «ναι» στους δανειστές για την μονάδα της Μεγαλόπολης. Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα βρεθούν στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή και η ηγεσία των θεσμών την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.Από σήμερα, τέλος, ξεκινούν οι τελικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.


Πηγή: enikos.gr

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων.

Ολοι έχουμε με κάποιο τρόπο στο μυαλό μας στα Εξάρχεια. Είτε τα ζήσαμε στις μυθικές τους εποχές, είτε όχι, είτε βγάλαμε όλη τη φοιτητική μας ζωή σε κάποιο από τα café του, είτε ζήσαμε οι ίδιοι ή φίλοι μας σε κάποιον από τους δρόμους τους.

«Καλησπέρα Αθήνα». Με τις λέξεις αυτές ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας ο Klaus Meine τη μεγάλη συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (KOA).