Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

2017-12-08

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και τις καταιγίδες το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική (ΕΜΥ).

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται αύριο Σάββατο στη Δυτική Ελλάδα και την Κυριακή στην ανατολική χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Η Δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα προς την Κυριακή, στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή έως το απόγευμα.

Αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Αναλυτικά:

Στην Aττική γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα νεφώσεις και τοπικές βροχές τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές. Από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικός καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 ες 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και τα νότια και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η
θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νewsroom Aθήνα 9.84

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.