Λίμνη Μπελέτσι: Ένα από τα όμορφα μυστικά της Αττικής

2017-11-26

Είναι ένα από τα μυστικά της Αττικής. Οι περίοικοι, οι μυημένοι, οι τζιπάδες που κάνουν βόλτες από εκείνα τα μέρη, γνωρίζουν. Ενας μικρός παράδεισος είναι η λίμνη Μπελέτσι, στις βορειοανατολικές παρυφές της Πάρνηθας, κάτω από την ομώνυμη κορυφή, στα όρια του οικισμού Ιπποκράτειος Πολιτεία. 

Να πάρεις βιβλίο να διαβάσεις στον καθαρό αέρα και την ησυχία, μπορείς να μην ανοίξεις σελίδα βέβαια και να χαζεύεις τις πάπιες, τις χήνες, τους κύκνους. Θες να κάνεις πικ νικ, έχει διαμορφωμένους χώρους. Αν έχεις ποδήλατο να κάνεις βόλτες, έχει ωραίες διαδρομές. Επιβάλλεται μια στάση στο ξωκκλήσι του Αγίου Μερκουρίου, μέσα σε οργιώδη βλάστηση.

Στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η λίμνη Μπελέτσι παραμένει ένας όχι ιδιαίτερα γνωστός προορισμός για πολλούς Αθηναίους.

Σε υψόμετρο 600 μέτρων, η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε την εποχή 1973-1975. Έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρων και το μέγιστο βάθος της είναι στα 9 μέτρα. Συνολικά καλύπτει έκταση 7.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι επισκέπτες μπορεί να έχει την ευκαιρία να δουν κάποιους από τους κατοίκους του υδροβιότοπου: Αποδημητικά πουλιά, πάπιες, κύκνοι, νεροχελώνες και ψάρια έχουν κάνει σπίτι τους - ή σταθμό στο μεγάλο ταξίδι τους- την όμορφη αυτή γωνιά της Πάρνηθας.

madata.gr

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.

Βρώμικα σεντόνια, σπασμένες τουαλέτες, έντομα... Έχει συμβεί σε όλους να βρεθούμε κάποια στιγμή στο ταξίδι μας σε δωμάτιο που μοιάζει βγαλμένο από θρίλερ. Για να μην σας ξανασυμβεί, χρειάζεται να έχετε υπόψη σας τέσσερα πράγματα.

Κοκκινίζει το θερμόμετρο της επιχειρηματικής σύγκρουσης στην ακτοπλοΐα με αφορμή τη δρομολόγηση από την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Μykonos Palace» των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά, όπου δραστηριοποιείται η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica, με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών Αντώνη Μανιαδάκη να...