Λίμνη Μπελέτσι: Ένα από τα όμορφα μυστικά της Αττικής

2017-11-26

Είναι ένα από τα μυστικά της Αττικής. Οι περίοικοι, οι μυημένοι, οι τζιπάδες που κάνουν βόλτες από εκείνα τα μέρη, γνωρίζουν. Ενας μικρός παράδεισος είναι η λίμνη Μπελέτσι, στις βορειοανατολικές παρυφές της Πάρνηθας, κάτω από την ομώνυμη κορυφή, στα όρια του οικισμού Ιπποκράτειος Πολιτεία. 

Να πάρεις βιβλίο να διαβάσεις στον καθαρό αέρα και την ησυχία, μπορείς να μην ανοίξεις σελίδα βέβαια και να χαζεύεις τις πάπιες, τις χήνες, τους κύκνους. Θες να κάνεις πικ νικ, έχει διαμορφωμένους χώρους. Αν έχεις ποδήλατο να κάνεις βόλτες, έχει ωραίες διαδρομές. Επιβάλλεται μια στάση στο ξωκκλήσι του Αγίου Μερκουρίου, μέσα σε οργιώδη βλάστηση.

Στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η λίμνη Μπελέτσι παραμένει ένας όχι ιδιαίτερα γνωστός προορισμός για πολλούς Αθηναίους.

Σε υψόμετρο 600 μέτρων, η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε την εποχή 1973-1975. Έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρων και το μέγιστο βάθος της είναι στα 9 μέτρα. Συνολικά καλύπτει έκταση 7.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι επισκέπτες μπορεί να έχει την ευκαιρία να δουν κάποιους από τους κατοίκους του υδροβιότοπου: Αποδημητικά πουλιά, πάπιες, κύκνοι, νεροχελώνες και ψάρια έχουν κάνει σπίτι τους - ή σταθμό στο μεγάλο ταξίδι τους- την όμορφη αυτή γωνιά της Πάρνηθας.

madata.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Ο καύσωνας έχει χτυπήσει για τα καλά όλη την Ελλάδα και άπαντες αναζητούν ανάσες δροσιάς. Για τους πρωτευουσιάνους λοιπόν η καλύτερη πρόταση περιλαμβάνει πηγές, σουβλάκια, θάλασσα και βουνό.

Βρώμικα σεντόνια, σπασμένες τουαλέτες, έντομα... Έχει συμβεί σε όλους να βρεθούμε κάποια στιγμή στο ταξίδι μας σε δωμάτιο που μοιάζει βγαλμένο από θρίλερ. Για να μην σας ξανασυμβεί, χρειάζεται να έχετε υπόψη σας τέσσερα πράγματα.