Λίμνη Μπελέτσι: Ένα από τα όμορφα μυστικά της Αττικής

2017-11-26

Είναι ένα από τα μυστικά της Αττικής. Οι περίοικοι, οι μυημένοι, οι τζιπάδες που κάνουν βόλτες από εκείνα τα μέρη, γνωρίζουν. Ενας μικρός παράδεισος είναι η λίμνη Μπελέτσι, στις βορειοανατολικές παρυφές της Πάρνηθας, κάτω από την ομώνυμη κορυφή, στα όρια του οικισμού Ιπποκράτειος Πολιτεία. 

Να πάρεις βιβλίο να διαβάσεις στον καθαρό αέρα και την ησυχία, μπορείς να μην ανοίξεις σελίδα βέβαια και να χαζεύεις τις πάπιες, τις χήνες, τους κύκνους. Θες να κάνεις πικ νικ, έχει διαμορφωμένους χώρους. Αν έχεις ποδήλατο να κάνεις βόλτες, έχει ωραίες διαδρομές. Επιβάλλεται μια στάση στο ξωκκλήσι του Αγίου Μερκουρίου, μέσα σε οργιώδη βλάστηση.

Στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η λίμνη Μπελέτσι παραμένει ένας όχι ιδιαίτερα γνωστός προορισμός για πολλούς Αθηναίους.

Σε υψόμετρο 600 μέτρων, η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε την εποχή 1973-1975. Έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρων και το μέγιστο βάθος της είναι στα 9 μέτρα. Συνολικά καλύπτει έκταση 7.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι επισκέπτες μπορεί να έχει την ευκαιρία να δουν κάποιους από τους κατοίκους του υδροβιότοπου: Αποδημητικά πουλιά, πάπιες, κύκνοι, νεροχελώνες και ψάρια έχουν κάνει σπίτι τους - ή σταθμό στο μεγάλο ταξίδι τους- την όμορφη αυτή γωνιά της Πάρνηθας.

madata.gr

Σ​​την καρδιά της Πατησίων, από το Μουσείο ώς την πλατεία Αμερικής, εκεί όπου για τουλάχιστον 80 χρόνια η αστική Αθήνα είχε διεύθυνση, αναζητεί κανείς τα τεκμήρια αυτής της προϊστορίας.

Δημόσια πρόσκληση στη δημοφιλή τραγουδίστρια Μπιγιονσέ να επισκεφτεί τη Μήλο για να δεί από κοντά την «πατρίδα της Αφροδίτης», τη γη όπου εκείνη «γεννήθηκε», απευθύνει ο δήμος Μήλου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στην «πατρίδα της».

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τον ήλιο, τις δροσιστικές βουτιές και τα χρωματιστά cocktails, ακόμη και για όσους έχουν παραμείνει στο κλεινόν άστυ. Για όλους εσάς, λοιπόν, που βρίσκεστε στην πόλη συγκεντρώσαμε όλες εκείνες τις πισίνες στην καρδιά της Αθήνας που προσφέρονται για χαλαρωτικές και άκρως αναζωογονητικές στιγμές υπό τον...

Ένας προορισμός παγκοσμίου επιπέδου αναδεικνύεται καθώς το επενδυτικό πλάνο για την αναγέννηση της Astir ολοκληρώνεται. Η επένδυση, συνολικού ύψους 650εκ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών,...

Ανοδική πορεία κατέγραψαν το πρώτο 4μηνο του έτους οι πληρότητες των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας γεγονός που καταδεικνύει ότι η Αθήνα αρχίζει να γίνεται προορισμός -έστω και ολιγοήμερων- διακοπών για τους τουρίστες.