Κύθηρα: Γνωρίστε το μαγευτικό νησί της... περιφέρειας Αττικής (φωτό, βίντεο)

2018-04-28

Αποτελεί το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Ένα νησί ορεινό με πολλές κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν μαγευτικές παραλίες.

Η βλάστηση είναι πλούσια, κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα και το κλίμα είναι μεσογειακό, με αρκετή υγρασία και ισχυρούς ανέμους κυρίως το χειμώνα.

Σε αρκετά σημεία του νησιού υπάρχουν πηγές που ρέουν όλο το χρόνο.

Πρόκειται για τα Κύθηρα, τα οποία βρίσκονται στην νότια Ελλάδα, ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, στο σημείο που το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος συναντώνται. Το όνομα Κύθηρα (Τσιρίγο) έχει βαθιά στην ιστορία τις ρίζες του. Ο Όμηρος το αναφέρει στο επικό του έργο, την Ιλιάδα, ενώ η θεά Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα, ταυτίζεται με το νησί και παίρνει το όνομα Κυθέρεια.

Οι ακτές του νησιού, με βαθύχρυσες και πορφυρές παράλιες στα ανατολικά διαμορφώνονται απόκρημνες στα δυτικά, όπου οι βραχώδεις πλαγιές καταλήγουν απότομα στη θάλασσα.

Κάπου-κάπου διακόπτονται από μικρές και απόμακρες, αλλά γραφικές και πανέμορφες παράλιες, πολλές από τις οποίες είναι προσιτές μόνο από τη θάλασσα. Συνολικά οι ακτές των Κυθήρων εκτείνονται σε μήκος 43 ν.μ. και σχηματίζουν δεκάδες μικρούς και μεγάλους κολπίσκους.

Μελιδόνι, Διακόφτι, Καψάλι, Χαλκός, Αβλέμονας, Φυρή άμμος, Καλάμι και τόσες άλλες παραλίες, καθιστούν τα Κύθηρα, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά.

Δεν είναι όμως μόνο οι υπέροχες παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε στα Κύθηρα. Στη δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται ο γραφικός Μυλοπόταμος, χωριό με αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής, πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά.

Εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τη Νεράιδα ή Φόνισσα. Πανύψηλα πλατάνια και υπεραιωνόβια δέντρα, ρυάκια και τρεχούμενα νερά, ένας μικρός καταρράκτης και μια λιμνούλα συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό στην κατάφυτη ρεματιά.

Ο Δήμος Κυθήρων μαζί με την κοινότητα Αντικυθήρων, αποτελούν την επαρχία Κυθήρων, η οποία υπάγεται διοικητικά στο νομό Αττικής (Νομαρχία Πειραιά).

Δείτε το βίντεο:


Κοκκινίζει το θερμόμετρο της επιχειρηματικής σύγκρουσης στην ακτοπλοΐα με αφορμή τη δρομολόγηση από την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Μykonos Palace» των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά, όπου δραστηριοποιείται η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica, με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών Αντώνη Μανιαδάκη να...

Τα επίσημα εγκαίνια του έβδομου ξενοδοχείου της στην Αττική, του Wyndham Grand Residences & Suites, πραγματοποιεί σήμερα η Zeus International. Η μονάδα, που βρίσκεται στην οδό Αχιλλέως 2 στην πλατεία Καραϊσκάκη, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, λανσάρει ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας.

Μια ήταν οι εργάτες που έβαφαν στους ενδιάμεσους ορόφους, μια οι χώροι του εστιατορίου, έπειτα ο προβληματισμός για τη νομική μορφή που θα έχει όταν ανοίξουν όλοι οι χώροι του «Ακροπόλ Παλάς» στην οδό Πατησίων.