Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι

2017-11-25

Για να δώσουμε επιπλέον γεύση στο ρύζι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό στο οποίο θα βράσει με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου όπου θα ρίξουμε και μια πρέζα κύμινο 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
αλάτι, πιπέρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
600 γρ. ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Για τη σάλτσα ντομάτας
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά και όταν η σάλτσα δέσει πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

Κοτόπουλο: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρoυμε το κοτόπουλο με το σκόρδο. Μόλις τα φιλέτα πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Ρύζι:
Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι, το βράζουμε για 12 λεπτά και το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψί, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ρύζι μπασμάτι με το κοτόπουλο και τις πολύχρωμες πιπεριές.

Πηγή: tovima.gr

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.