Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και σταφίδες

2017-11-29

Απολαύστε ένα υπέροχο κορμό σοκολάτας με φουντούκια και σταφίδες! Μια συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη!

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
60 γρ. κακάο (περίπου 6 κουταλιές σούπας)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 πακέτα πτι μπερ
1 κούπα σταφίδα Σουλτανίνα
1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα
5 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη το κονιάκ και το κακάο ανακατεύοντας να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα αφού έχουμε καβουρδίσει για λίγο τα φουντούκια σε ένα μικρό τηγανάκι και ανακατεύουμε καλά.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην σοκολάτα ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μία αντικολλητική μακρόστενη φόρμα κέικ και πιέζουμε από πάνω καλά ώστε το μείγμα να πάει παντού στην κάτω μεριά της φόρμας.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει καλά.
Την στιγμή του σερβιρίσματος βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα φουντούκια και σταφίδες.

Αυτή είναι η πίτα! Ρουμελιώτικη τυρόπιτα όνειρο, φτιάξτε την οπωσδήποτε! Όσα κομμάτια και να εμφανίσετε στο τραπέζι από αυτή τη φανταστική Ρουμελιώτικη τυρόπιτα, να είστε βέβαιοι ότι θα εξαφανιστούν αμέσως!

Από τα πιο παραδοσιακά, νόστιμα και "μπελαλίδικα" πιάτα που θα έλεγαν και στην Πόλη. Το τύλιγμα τους θέλει λίγο χρόνο, αλλά είναι κρίμα να τα παραλείψετε από τα τραπεζώματα και ειδικά τα σαρακοστιανά.