Κονδύλια για σεξουαλική εκπαίδευση στις μετανάστριες από την κυβέρνηση της Σουηδίας - Με φυλλάδια και βίντεο

2018-05-06

Εκπαίδευση στον έρωτα είναι διατεθειμένη, να προσφέρει η κυβέρνηση της Σουηδίας στις μετανάστριες της χώρας. Ειδικά κονδύλια ύψους περίπου 347.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν για την παραγωγή φυλλαδίων και βίντεο, τα οποία θα ενημερώνουν τις εν λόγω γυναίκες όσον αφορά τα ερωτικά τους δικαιώματα.

Πρόκειται για 11 φιλμ κινουμένων σχεδίων παραγωγής της Σουηδικής Ένωσης για τη Σεξουαλική Εκπαίδευση (RFSU), που καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως «Ηδονή και απόλαυση», «Γυναικεία όργανα αναπαραγωγής», «Πόνος κατά τη Συνουσία» και «Τοκετός».

«Διαπιστώσαμε ότι κάποιες από τις γυναίκες που αφίχθησαν πρόσφατα στη χώρα προέρχονται από κοινωνίες με εντελώς διαφορετικές συνήθειες, κανόνες και νόμους. Το project αυτό θα τους δώσει μια καλύτερη ευκαιρία να κατανοήσουν τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα στη Σουηδία», είπε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ανίκα Στράντχολ, κάνοντας λόγο για «κατεπείγον ζήτημα».

Τα βίντεο εξηγούν τους σεξουαλικούς κανόνες που ισχύουν στη Σουηδία σε διάφορες γλώσσες, από τα Αραβικά και τα Κουρδικά μέχρι τα Περσικά (φαρσί) και τα Αγγλικά και στόχος τους είναι να υπογραμμίσουν ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα στο σεξ, τις σχέσεις και το σώμα τους», σύμφωνα με την RFSU.

Η Σουηδία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα κρούσματα βιασμών που αυξήθηκαν πέρυσι κατά 84% μετά την εισροή μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

pronews.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.