Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου

2017-11-20

Τις αλλαγές που θα περιλαμβάνονται στη νομοτεχνική διάταξη, με τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου, στη συζήτηση στη Βουλή. 

«Το πιο σημαντικό μέρος του υπερπλεονάσματος προκύπτει από τα έσοδα από τα Ταμεία. Από την αύξηση των εσόδων. Η αύξηση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας οδήγησε στην αύξηση αυτή» τόνισε αρχικά η υπουργός Εργασίας.

«Η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αποκλειστικά η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων οδήγησε στο υπερπλεόνασμα».

«Η υπεραπόδοση συναρτάται ευθέως και με τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε αυτή η κυβέρνηση».

Απευθυνόμενη στον πρώην υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση τόνισε: «Διαλύσατε την αγορά εργασίας. Εμείς μέσα σε δύο χρόνια μειώσαμε την αδήλωτη εργασία από το 20%, στο 13%».

Για το κοινωνικό μέρισμα ισχυρίστηκε ότι: «Καταθέτουμε νομοτεχνική βελτίωση στη διάταξη, που περιλαμβάνει τα κριτήρια για την καταβολή του μερίσματος. Εισοδηματικά, ακίνητης περιουσίας και κατοικίας. Για παράδειγμα, για πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά στα 18.000 ευρώ » ενώ το νέο στοιχείο που έκανε γνωστό η υπουργός Εργασίας είναι ότι για μεγαλύτερες οικογένειες το εισοδηματικό κριτήριο θα ανέλθει αναλογικά έως 27.000 ευρώ.

«Δεν μιλάμε για success story, βρισκόμαστε σε πρόγραμμα αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας. Ο πρώτος στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα τον Αύγουστο του 2018 από την εποπτεία, και νομίζω είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ, και το δεύτερο να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη» κατέληξε.

dikaiologitika.gr

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων.

Ολοι έχουμε με κάποιο τρόπο στο μυαλό μας στα Εξάρχεια. Είτε τα ζήσαμε στις μυθικές τους εποχές, είτε όχι, είτε βγάλαμε όλη τη φοιτητική μας ζωή σε κάποιο από τα café του, είτε ζήσαμε οι ίδιοι ή φίλοι μας σε κάποιον από τους δρόμους τους.

«Καλησπέρα Αθήνα». Με τις λέξεις αυτές ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας ο Klaus Meine τη μεγάλη συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (KOA).