Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου

2017-11-20

Τις αλλαγές που θα περιλαμβάνονται στη νομοτεχνική διάταξη, με τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου, στη συζήτηση στη Βουλή. 

«Το πιο σημαντικό μέρος του υπερπλεονάσματος προκύπτει από τα έσοδα από τα Ταμεία. Από την αύξηση των εσόδων. Η αύξηση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας οδήγησε στην αύξηση αυτή» τόνισε αρχικά η υπουργός Εργασίας.

«Η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αποκλειστικά η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων οδήγησε στο υπερπλεόνασμα».

«Η υπεραπόδοση συναρτάται ευθέως και με τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε αυτή η κυβέρνηση».

Απευθυνόμενη στον πρώην υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση τόνισε: «Διαλύσατε την αγορά εργασίας. Εμείς μέσα σε δύο χρόνια μειώσαμε την αδήλωτη εργασία από το 20%, στο 13%».

Για το κοινωνικό μέρισμα ισχυρίστηκε ότι: «Καταθέτουμε νομοτεχνική βελτίωση στη διάταξη, που περιλαμβάνει τα κριτήρια για την καταβολή του μερίσματος. Εισοδηματικά, ακίνητης περιουσίας και κατοικίας. Για παράδειγμα, για πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά στα 18.000 ευρώ » ενώ το νέο στοιχείο που έκανε γνωστό η υπουργός Εργασίας είναι ότι για μεγαλύτερες οικογένειες το εισοδηματικό κριτήριο θα ανέλθει αναλογικά έως 27.000 ευρώ.

«Δεν μιλάμε για success story, βρισκόμαστε σε πρόγραμμα αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας. Ο πρώτος στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα τον Αύγουστο του 2018 από την εποπτεία, και νομίζω είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ, και το δεύτερο να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη» κατέληξε.

dikaiologitika.gr

Με δυνατές «υπογραφές» εξαιρετικών συνεργατών προετοιμάζεται η μουσική παράσταση που θα είναι εμπνευσμένη από τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον και θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ από το Κτήμα του Μάικλ Τζάκσον και την εταιρεία παραγωγής Columbia Live Stage.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς καλλιτέχνες, ο Sting, επισκέπτεται την Αθήνα για δύο μοναδικές μουσικές βραδιές με τον διεθνούς φήμης μουσικό Shaggy, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ομαδική μαθητική έκθεση Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας «Μελίνα», στο Θησείο, από 20 έως 30 Ιουνίου 2018.

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.