Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου

2017-11-20

Τις αλλαγές που θα περιλαμβάνονται στη νομοτεχνική διάταξη, με τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου, στη συζήτηση στη Βουλή. 

«Το πιο σημαντικό μέρος του υπερπλεονάσματος προκύπτει από τα έσοδα από τα Ταμεία. Από την αύξηση των εσόδων. Η αύξηση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας οδήγησε στην αύξηση αυτή» τόνισε αρχικά η υπουργός Εργασίας.

«Η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αποκλειστικά η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων οδήγησε στο υπερπλεόνασμα».

«Η υπεραπόδοση συναρτάται ευθέως και με τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε αυτή η κυβέρνηση».

Απευθυνόμενη στον πρώην υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση τόνισε: «Διαλύσατε την αγορά εργασίας. Εμείς μέσα σε δύο χρόνια μειώσαμε την αδήλωτη εργασία από το 20%, στο 13%».

Για το κοινωνικό μέρισμα ισχυρίστηκε ότι: «Καταθέτουμε νομοτεχνική βελτίωση στη διάταξη, που περιλαμβάνει τα κριτήρια για την καταβολή του μερίσματος. Εισοδηματικά, ακίνητης περιουσίας και κατοικίας. Για παράδειγμα, για πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά στα 18.000 ευρώ » ενώ το νέο στοιχείο που έκανε γνωστό η υπουργός Εργασίας είναι ότι για μεγαλύτερες οικογένειες το εισοδηματικό κριτήριο θα ανέλθει αναλογικά έως 27.000 ευρώ.

«Δεν μιλάμε για success story, βρισκόμαστε σε πρόγραμμα αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας. Ο πρώτος στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα τον Αύγουστο του 2018 από την εποπτεία, και νομίζω είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ, και το δεύτερο να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη» κατέληξε.

dikaiologitika.gr

Το «Κάτω από τ΄ αστέρια» είναι ένα πρόγραμμα της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που εκτός από τα αγαπημένα μας τραγούδια θα ακούσουμε και τις πιο ροκ της επιτυχίες που αγαπάει η ίδια.

Ένας ασύλητος θαλαμοειδής τάφος, όπου μεταξύ άλλων περιείχε μια λάρνακα με πολύ καλά σωζόμενο σκελετό ενήλικου ατόμου σε συνεσταλμένη στάση, καθώς και αγγεία σε άριστη κατάσταση διατήρησης, ήρθε στην επιφάνεια κατά τις ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή της Ιεράπετρας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.